ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Πολιτιστικό... σοκ για τη Λάρισα!

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 1:05

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Νωρίς τελείωσε το όνειρο της Λάρισας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τα ονόματα των ελληνικών πόλεων που περνάνε στην τελική φάση αξιολόγησης και η Λάρισα δυστυχώς δεν είναι μέσα. Η Καλαμάτα που ούτως ή άλλως θεωρείτο φαβορί, η Ρόδος και η Ελευσίνα είναι οι πόλεις που θα συνεχίσουν την κούρσα της διεκδίκησης για να συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου -αρχές Νοεμβρίου 2016, οπότε και θα ανακοινωθεί η νικήτρια πόλη που θα λάβει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός των μελών της ομάδας που αυτές τις μέρες βρίσκονταν στην Αθήνα για την παρουσίαση της πρότασης της Λάρισας, σκιάστηκε από το σοκ του αποκλεισμού.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η Λάρισα έδωσε μια σκληρή μάχη τους τελευταίους μήνες και παρότι ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχός της, αφού μπήκε στην κούρσα της διεκδίκησης αρκετά καθυστερημένα, κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να κάνει πολλά βήματα στο κομμάτι της ενεργοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της, ενώ δεκάδες ήταν και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για αυτό τον σκοπό.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης : «Η προσπάθεια της πόλης για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021, ολοκληρώθηκε χθες με τη δημοσιοποίηση της απόφασης της επιτροπής για τις τρεις πόλεις που θα συνεχίσουν τη διαγωνιστική διαδικασία. Ήμουν και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας της Λάρισας ήταν συγκροτημένος, άρτιος και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Όμως, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε διαφορετικά. Είμαι πεπεισμένος ότι το ταξίδι όχι μόνο άξιζε αλλά αφήνει πολύ σημαντικά οφέλη για την πόλη. Η Λάρισα, μέσα από τη διαδικασία της υποψηφιότητας απέκτησε στρατηγική για τον πολιτισμό και πολιτιστικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια, ενώ η συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων της πόλης κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της υποψηφιότητας ήταν πρωτόγνωρη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές της προσπάθειας, τους δημοτικούς συμβούλους, τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας, τους χιλιάδες πολίτες του Δήμου μας που στήριξαν ένθερμα την προσπάθεια και εργάστηκαν μαζί μας για την επιτυχία της. Σύντομα ο φάκελος της υποψηφιότητας, όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν προκειμένου οι Λαρισαίοι να διαπιστώσουν την ποιότητα της πρότασης που κατέθεσε η πόλη μας. Η προσπάθεια που καταβάλλαμε πλούτισε τις ιδέες μας και μας πεισμώνει να εργαστούμε ακόμα περισσότερο με στόχο η Λάρισα να κάνει άλμα στο μέλλον και στον πολιτισμό».

- Γ. Βουλγαράκης: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιώργος Βουλγαράκης, εξεπλάγην από τον αποκλεισμό της Λάρισας αφού έχει την πεποίθηση ότι πληρούσε όλα τα κριτήρια για να είναι μέσα στην τριάδα, από την άλλη όμως θεωρεί ότι είναι και μια καλή ευκαιρία για τη Λάρισα να συνεχίσει τη δική της «μάχη» μόνη της. «Το σκεπτικό της επιτροπής δεν μπορώ να το γνωρίζω. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαστε μέσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν. Όμως από την άλλη τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Αυτή η διαδικασία ανακίνησε και αφύπνισε τις δυνάμεις της πόλης. Μπορούμε να συνεχίσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που καταρτίσαμε για την υποψηφιότητα και ας μην έχουμε να κερδίσουμε κάποιο τίτλο. Αυτούς τους μήνες έγιναν πολλά. Η πόλη έχει δυνατότητες, προοπτικές και προβλήματα που μπορούμε όμως να ξεπεράσουμε. Η πρότασή μου στη δημοτική αρχή θα είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της».

- Π. Σάπκας: Έκπληκτος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμενε τον αποκλεισμό της Λάρισας. «Για την Καλαμάτα το περιμέναμε, Ελευσίνα όμως και Ρόδος ομολογώ ότι ήταν έκπληξη» είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass