ΜΕ ΤΟΥΣ JULIEN DUCHOUD ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΝΟΥΛΗ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Κονσέρτο για δύο πιάνα

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2016 7:37

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γαλλοφωνία 2016 φιλοξενούν τους διεθνούς φήμης πιανίστες Julien Duchoud και Χρήστος Νούλης, σε ένα κονσέρτο για 2 πιάνα την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα.

Θα παρουσιαστούν μουσικά έργα γραμμένα για 2 πιάνα σπουδαίων συνθετών της, μεταξύ άλλων, Γαλλικής σχολής του 20ού αιώνα. Η εκρηκτική ελευθερία του Ravel, με τη μελωδική μελαγχολία του Poulenc, τα θυελλώδη μουσικά συναισθήματα του Rachmaninov σε συνδυασμό με την άρτια αρμονία του Lutοslawski και τέλος οι ανατρεπτικοί ρυθμικοί πειραματισμοί του Dave Brubeck δίπλα στις αέρινες συνθέσεις του Κωνσταντινίδη, συνθέτουν ένα μουσικό πρόγραμμα ποικίλων αποχρώσεων. Οι δύο βιρτουόζοι ερμηνευτές μελετούν τα αριστουργήματα των μεγάλων αυτών συνθετών και μας αποκαλύπτουν πτυχές της προσωπικότητας και του περιβάλλοντός τους στη μουσική τους, ξεφυλλίζοντας τις μουσικές σελίδες του 20ού αιώνα.

Η περιοδεία του στην Ελλάδα ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και συνεχίζεται σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, για να ολοκληρωθεί το Μάρτη στην Αθήνα. Παράλληλα στις 20 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν στο περίφημο Théâtre du Martolet της Ελβετίας, στο πλαίσιο του Χειμερινού Μουσικού Προγράμματος για το 2016, για μια και μοναδική (ήδη sold out) συναυλία.

«Ο χρόνος μπορεί να αλλάξει τις τεχνικές που χρησιμο¬ποιούνται στη μου-σική, δε θα αλλάξει όμως ποτέ την αποστολή της...» (S. Rachmaninov)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass