ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ

«Εγώ δεν ζω γονατιστός»

Δημοσίευση: 29 Φεβ 2016 8:03

Σήμερα και αύριο Τρίτη στις 9 το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου, θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες-αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο υπό τον τίτλο «Εγώ δεν ζω γονατιστός». Το «Θεσσαλικό Θέατρο» στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει, εδώ και χρόνια έχει κάνει πολλά αφιερώματα σε Θεσσαλούς Καλλιτέχνες που άφησαν εποχή. Έτσι και τώρα το αφιέρωμα στον στιχουργό ποιητή Κώστα Βίρβο αναμένεται να έχει ανάλογη επιτυχία. Άριστοι μουσικοί και τραγουδιστές θα αποδώσουν αξέχαστα τραγούδια μεγάλων συνθετών, βασισμένα σε έξοχους στίχους του Βίρβου. Εκτός από το αριστούργημα του «Εγώ δεν ζω γονατιστός» του Βασίλη Τσιτσάνη, θα ερμηνευτούν μεταξύ άλλων τα θρυλικά που έγραψε με τον Τσιτσάνη: «Γεννήθηκα για να πονώ» «Η Ζαϊρα» «Είμαι κι εγώ ένα καράβι τσακισμένο» «Θα κάνω ντου βρε πονηρή» «Η σκιά μου κι εγώ». Του Βίρβου και Καλδάρα: τα τραγούδια: «Μια στεναχώρια» «Εγώ ποτέ δεν αγαπώ» «Μένα με λένε Περικλή». Του φίλου του και πιστού συνεργάτη του Θόδωρου Δερβενιώτη σε στίχους του Βίρβου, μεταξύ άλλων, τα: «Σου ’χω έτοιμη συγγνώμη» «Παράπονα και κλάμματα» «Ισως ακόμα σ’ αγαπώ» «Ψίλοι στα αυτιά μου μπήκανε» και σίγουρα η μεγάλη επιτυχία με τον Στέλιο Καζαντζίδη «Πάρε τα χνάρια».

Θα ακουστούν μεταξύ άλλων το «Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω» και το «Στον Πειραιά συννέφιασε» του Σταύρου Τζογανάκoυ, το «Νυχτερίδες και αράχνες» του Χρήστου Νικολόπουλου, «Το κουρασμένο βήμα σου» του Μπάμπη Μπακάλη, και άλλα του Ατταλίδη, του Γαβαλά, του Καζαντζίδη το «Μια παλιά ιστορία» για να φτάσουμε σε συνθέσεις, με στίχους του Βίρβου, του Θεοδωράκη, Λεοντή, Μαρκόπουλου, και φυσικά μεγάλες επιτυχίες του Γρηγόρη Μπιθικότση όπως τα : «Στου μπελαμή το ουζερί» «Ο κυρ Θάνος πέθανε» «Ένα αμάξι με δυο άλογα» «Φέρε μια ζαριά καλή» και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει, όπως συνήθως με γλαφυρό τρόπο, ο Κώστας Τσιάνος και ανάμεσα θα διηγηθεί γνώμες, γεγονότα και ιστορίες που αφορούν την πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου Κώστα Βίρβου. Στην λαϊκή ορχήστρα παίζουν, ο δεξιοτέχνης σολίστας του μπουζουκιού Βαγγέλης Τσιαπλές, στο μπουζούκι και ο Κωστας Ταμβακάς, ο Σπύρος Καβαλιεράτος κιθάρα, ο Πέτρος Παππάς φλάουτο, μπαγλαμά και κρουστά. Ο Πέτρος Στάϊκος - Λαγγούρας, ακορντεόν, ο Μιχάλης Σαπουντζής κόντρα μπάσο και ο Γιάννης Μακρυγιάννης κρουστά. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Αντωνία Βισβίκη και ο υπέροχος Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και θα γίνεται στο ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου» τηλ. 2410-533417, σήμερα Δευτέρα & αύριο Τρίτη στα γραφεία του Θεάτρου & το απόγευμα και πάλι στο ταμείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass