ΣΤΟ 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΛΑΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Ο Νίκος Κούνδουρος έριξε την αυλαία

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2016 0:13

 

«Χαίρομαι που σας γνώρισα. Λυπάμαι που θα το πω αλλά είμαι συλλέκτης βραβείων», είπε κάνοντας χιούμορ ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος επίσημος καλεσμένος του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ – Artfools Λάρισας. Κατά την τελετή λήξης το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήταν όλοι εκεί. Όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια το στήριξαν, το αγκάλιασαν και το είδαν να μεγαλώνει. «Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να μεγαλώσει αυτό το φεστιβάλ, τους ανθρώπους του που με πάθος το έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η αίθουσα του κινηματογράφου Victoria ήταν ασφυκτικά γεμάτη από ανθρώπους όλων των ηλικιών που αγαπούν τον κινηματογράφο και ιδιαίτερα από νέους που συμμετείχαν με τις ταινίες τους στο διαγωνισμό. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από σχολεία όλης της χώρας έστειλαν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους για να συμμετάσχουν στη γιορτή του κινηματογράφου. Με τίτλους άλλοτε βγαλμένους από τη σχολική ζωή και άλλοτε να θυμίζουν παιδικό παραμύθι όπως αυτή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών «Δάγκωσε μια τάρτα, μη δαγκώνεις το διπλανό σου», που απέσπασε το 2ο βραβείο του μαθητικού φεστιβάλ. «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη να έχουμε κοντά μας τον Νίκο Κούνδουρο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί με τον κόσμο την πρώτη του γνωριμία με τον μεγάλο σκηνοθέτη.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υποστήριξαν ότι οι μαθητικές ταινίες ήταν υψηλού επιπέδου πλούσιες σε κοινωνικά μηνύματα. Το πρώτο βραβείο καλύτερης μαθητικής ταινίας απέσπασε το 20ο ΓΕΛ Αθηνών αξιοσημείωτη ήταν η αναφορά που έκανε ο καθηγητής του σχολείου ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο, «δυστυχώς τα παιδιά δεν μπόρεσαν να έρθουν για οικονομικούς λόγους. Θα χαρούν όμως πολύ ακόμα και όταν δουν αυτό το βίντεο, γιατί είναι σπουδαίο να βραβεύεται η διασκέδασή μας. Να κερδίζουν το πρώτο βραβείο όλα όσα συμβαίνουν μετά το κουδούνι. Στο διάλειμμα ή στο σχόλασμα».

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για του χρόνου ενώ η πρόεδρος της Artfools Άντα Σαρτζή έκλεισε το φεστιβάλ λέγοντας ότι «αυτό το φεστιβάλ ονειρευτήκαμε όταν ξεκινήσαμε, με πολλές αίθουσες, με πολλούς ανθρώπους, ραντεβού στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass