ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Αφιέρωμα στον γαλλικό κινηματογράφο

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 8:46

 

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας 2016 προτείνουν μια επιλογή από υποτιτλισμένες ταινίες. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά στις 8 το απόγευμα στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου και η είσοδος είναι δωρεάν .

Δευτέρα 7 Μαρτίου «Augustine», Παρίσι, χειμώνας 1885. Στο νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ ο καθηγητής Σαρκό μελετά μια μυστηριώδη ασθένεια: την υστερία. Η Ογκουστίν, 19 χρονών, γίνεται το αγαπημένο του πειραματόζωο.

Τρίτη 8 Μαρτίου «Hippocrate», ο Μπέντζαμιν θα γίνει σπουδαίος γιατρός, είναι σίγουρος. Αλλά στην πρώτη του πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο που δουλεύει ο πατέρας του όλα πηγαίνουν στραβά.

Τετάρτη 9 Μαρτίου «La bataille de Solférino», 6 Μαΐου 2012, δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Η Λετίσια, δημοσιογράφος για την τηλεόραση, πρέπει να καλύψει το γεγονός στο επίκεντρο των εξελίξεων, τον δρόμο Σολφερίνο. Είναι επίσης η μέρα που ο Βινσέντ, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις δύο μικρές κόρες του. Και κάπως έτσι ξεκινάει η μάχη!

Πέμπτη 10 Μαρτίου «Lulu, femme nue», μετά από μια αποτυχημένη συνέντευξη, η Λουλού εγκαταλείπει τον άντρα της και τα τρία παιδιά της. Εκμεταλλεύεται τις ημέρες ελευθερίας της, μόνη, στην παραλία και χωρίς ενοχές.

Τρίτη 15 Μαρτίου «Quai d’Orsay», ο Αλεξάντρ Τεγιάρ ντε Γουόρμς είναι ένας άντρας με σθένος που αρέσει στις γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του Διαφωτισμού: τη Γαλλία. Ο Αρθούρ Βλάμινκ, ένας νέος πανεπιστημιακός που προετοιμάζει το διδακτορικό του, προσλαμβάνεται στο υπουργείο.

Τετάρτη 16 Μαρτίου «Week - ends», μπορεί ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή να χαλάσει από το τίποτα; Όλα πάνε στραβά στην Κριστίν. Ο Ζαν την εγκαταλείπει. Οι παλιοί της φίλοι απομακρύνονται. Όλα διαλύονται. Όμως η ζωή επιφυλάσσει πάντοτε πολλές εκπλήξεις.

Πέμπτη 17 Μαρτίου «2 automnes, 3 hivers», Στα 33 του, ο Αρμάν αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Για να ξεκινήσει τρέχει. Είναι μια καλή αρχή.

Παρασκευή 18 Μαρτίου «9 mois ferme», μια νέα, η Αριάνα, πολέμιος των αυστηρών ηθών και ορκισμένη εργένισσα, θα βιώσει ένα ισχυρό σοκ, μαθαίνοντας ότι είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας του παιδιού είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Τι μπορεί να έγινε για να φτάσει εκεί;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass