Aναφορά στον Μιχάλη Αργυρίδη σε έντυπο του εξωτερικού

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2016 5:03

Στο έντυπο « IICLO REPORT » του Διεθνούς Ινστιτούτου Παιδικής Λογοτεχνίας ( IICLO ) της Οσάκα (Ιαπωνία), τεύχος 5, Οκτώβριος 2015, γίνεται αναφορά στον Μιχάλη Ι. Αργυρίδη, τον Λαρισαίο δάσκαλο – μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, γεγονός που τιμά τον ίδιο αλλά και την πόλη μας και τη χώρα μας . Το όνομα του Μιχάλη Αργυρίδη βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα γερμανών, ολλανδών, Λιθουανών, κινέζων, κορεατών, αυστραλών, βραζιλιάνων συγγραφέων, ερευνητών, μελετητών της παιδικής λογοτεχνίας, που βιβλία τους βρίσκονται στο IICLO. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Αργυρίδης είχε αποστείλει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο τμήμα έρευνας και μελέτης του εν λόγω Ινστιτούτου, το βιβλίο του Άλκη Ζέη: Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με "έντιμο τρόπο"» ( εκδόσεις Μεταίχμιο ).Παράλληλα, το IICLO εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Αργυρίδη, μέσω επιστολής που υπογράφει η Yasuko Doi, ερευνήτρια.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας ο Μιχάλης Αργυρίδης θα αποστείλει για δημοσίευση στο « IICLO REPORT » τη μελέτη του «Η τραγωδία της Χιροσίμα (1945) στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία για παιδιά », η οποία αναφέρεται στα διηγήματα « Χίλιοι χάρτινοι γερανοί », της Αυγής Παπάκου – Λάγου, και « Αδερφούλα Χιροσίμα », του Δημήτρη Μανθόπουλου, που είναι εμπνευσμένα από την καταστροφή της Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945, μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass