ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Μη μιλάς πατέρα, έχεις πεθάνει»

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 8:33

 

Ο φίλος ηθοποιός, ποιητής, πεζογράφος και δάσκαλος για πολλά χρόνια στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, μας εκπλήσσει ευχάριστα με το πρόσφατο μυθιστόρημά του «Μη μιλάς πατέρα, έχεις πεθάνει» των εκδόσεων «ΑΙΩΡΑ».

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ιδιάζουσας γραφής, όπου κυριαρχεί ο αυθεντικός λόγος των ηρώων της αφήγησης μέσα από τη βιωματική θεατρική παιδεία του έξοχου δημιουργού. Ο φόνος, η ενοχή, ο εγκλεισμός, ο έρωτας, η απώλεια και ο θάνατος περιγράφονται ρεαλιστικά μέσα από τα δρώμενα της ζωής δύο γυναικών και ενός άντρα, μέσα σε μια εποχή βίας και έντονων παθών.

Πρόκειται για μια πεζογραφική δημιουργία ρεαλιστικής θεματικής, όπου κυριαρχεί η πρωτοτυπία της σύλληψης, η αφηγηματική δεινότητα και η άριστη γνώση των κανόνων που διέπουν το ξετύλιγμα του ταλέντου ενός άριστου και καλλιεργημένου ηθοποιού, ποιητή και πεζογράφου.

Δρώμενα ζωής των ηρώων που μέσα από την καθημερινότητα βιώνουν καταστάσεις δυσοίωνες που όμως στο βάθος υπάρχουν ίχνη που οδηγούν σε κάποια έστω και θαμπά ξέφωτα αναλαμπής. Ιστορίες των τριών ηρώων της νουβέλας του Άγγελου Αντωνόπουλου που μέσα από ανεδαφικές πολλάκις ψευδαισθήσεις ξεπερνούν τον εαυτό τους στο κυνήγι της ελπίδας με μοναδικά εφόδια τη θέληση και τη δίψα για ζωή σε περιβάλλοντα δυσοίωνα.

Οι τρεις ήρωες της νουβέλας μονολογούν τρυφερά και απελπισμένα στις γειτονιές μιας Αθήνας αλλαγμένης σε παρελθόντα χρόνο με αλλοιωμένα πρόσωπα και χαρακτηριστικά, όπου οι μνήμες με έντονο τρόπο οικοδομούν το παρελθόν, τις φιλίες, τους έρωτες, τα όνειρα και τις σκέψεις των ηρώων σε ένα σκηνικό αφόρητης νοσταλγίας, σε ένα περιβάλλον χωρίς προοπτική.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος μέσα από τις εμπειρίες και τα δικά του βιώματα συνθέτει ένα πρωτότυπης γραφής οδοιπορικό με συγκίνηση και ερωτική διάθεση αφηγούμενος γεγονότα απρόβλεπτα σε δύσβατα μονοπάτια.

Περιμένουμε στο άμεσο μέλλον και άλλες λογοτεχνικές εμπνεύσεις στην ποίηση και στην πεζογραφία με τη μοναδική προσωπική του αισθητική.

Θανάσης Μάργαρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass