Έκθεση έργων της Ναπολεάνας Νανούλη στο Μεταξοχώρι

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2016 12:52

Του Νίκου Γουργιώτη (Γραφείο «Ε» στηνΑγιά)

«Μέσα από τις περιπέτειες μιας ανάμνησης, η εικόνα αποσυντίθε­ται κι εκφράζεται σαν φως μέσα από την καθαρότητα του χρώματος. Μια επιθυμία για ένα τοπίο νοητό, ονειρικό, πραγματικό, διάφανο, που συνα­ντά την τελική εικόνα σχεδόν αιωρούμενη ανάμεσα στο συναίσθημα και στην ανάμνηση. Μονοπάτια που το βλέμμα πλημμυρισμένο από το υγρό στοιχείο και το φως αναζητά έναν τόπο να σταθεί, να ξεκουραστεί».

«Τα Νοητά Μονοπάτια ταξιδεύουν...» στο Μεταξοχώρι της Αγιάς, στο Αρχοντικό Σουλιώτη, όπου η Ναπολεάνα Νανούλη λίγους μήνες με­τά την Τήνο και τη Μύκονο εκθέτει τα έργα της.

Μετά τα ψηφιδωτά της Άννυς Αρχιμανδρίτου, που το φιλότεχνο κοινό θαύμασε στον ίδιο χώρο, η Ναπολεάνα εναποθέτει το δικό της. χρώμα στον ξενώνα που αποτελεί πια, με τις διαδοχικές σπουδαίες εκθέ­σεις του, το πλέον ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο της περιοχής.

Η έκθεση ξεκινά επίσημα την Κυριακή στις 12:30μμ και θα διαρ­κέσει ως τέλος Μαϊου.

Η Ναπολεάνα Νανούλη γεννήθηκε στη Λάρισα. Έχει κάνει σπου­δές γραφιστικής και, μετά από προετοιμασία στο σχέδιο και τη ζωγρα­φική δίπλα στον ζωγράφο Κλεάνθη Χατζηνίκο, το 2002 ξεκινάει τις σπουδές της στην Accademia di Belle Arti «Pietro Vannucci» στην Πε- ρούτζια της Ιταλίας. Μαθητεύει δίπλα στον ζωγράφο Sauro Cardinali και τη χαράκτρια Marilena Scavizzi. Το 2005 με υποτροφία Erasmus φοιτά για ένα εξάμηνο στη Facultat de Bellas Arts, στη Βαρκελώνη. Ολοκλη­ρώνει τις σπουδές της το 2007 ερευνώντας στη μεταπτυχιακή της «Το χρώμα και την έκφρασή του ως φως στην τέχνη», έρευνα που συνεχίζεται έως σήμερα. Το 2015 ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο TOR VERGATA της Ρώμης με θέμα «Η διδασκαλία της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στα παιδιά με αυτισμό». Έργα της βρίσκο­νται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και αλλού. Σήμερα ζει και εργάζεται κάπου ανάμεσα στη Λάρισα και τη Μύκονο. Σημαντικότερες εκθέσεις:

-        Liberta Residente, εγκατάσταση με ομαδικό γκρουπ PUNTI DALLE API στον εκθεσιακό χώρο Rocca Paolina, Περούτζια, Ιτα­λία, 2005.

-        Ομαδική έκθεση σε μόνιμη συλλογή στο Νέο Νοσοκομείο του Φολίνιο, Ιταλία, 2005.

-        Ομαδική έκθεση, OSSERVAZIONE στη γκαλερί Studio Arte Fuori Centro, Ρώμη, 2006.

-         Ομαδική έκθεση IN ITINERE στον εκθεσιακό χώρο C.E.R.P. στην Περούτζια, Ιταλία, 2007.

-         Ατομική έκθεση ζωγραφικής και collage στο εστιατόριο Κύαθος με την επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Χρήστου Τσομπανίδη, Λά­ρισα, 2008.

-         Ομαδική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Giorgio de Chirico, Βόλος, 2009.

-         Ομαδική έκθεση «Η ανυρώπινη μορφή στην τέχνη», Γκάζι, Αθήνα, 2009.

-         Ατομική έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής με τη χαράκτρια Ιωάν­να Χάμου στο Πνευματικό Κέντρο Χατζηγιάννειο, Λάρισα, 2010.

-         Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Αθήνα, 2011.

-         Ατομική έκθεση Νοητά Μονοπάτια Ι στο Πολιτιστικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρνάδου στην Τήνο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου, 2014.

-         Ομαδική έκθεση, «Ο ήχος σε Α4» υπό την οργάνωση του Σωμα­τείου Εικαστικών 8 στον Μύλο του Παππά, Λάρισα, 2015.

-         Ατομική Έκθεση Νοητά Μονοπάτια ΙΙ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου - Γκαλερί Μαρία Ιγγλέζη με επιμέλεια της έκθεσης από τον Δομένικο - Δημήτριο Κουκά, 2015.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass