ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

«Επιτέλους, ανήκουμε στη Δύση ή όχι;»

Δημοσίευση: 01 Απρ 2016 0:02

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και η Λαρισαϊκή Λέσχη διοργανώνουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα εκδήλωση με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά. Ο διακεκριμένος συγγραφέας και επί πολλά χρόνια αρθρογράφος της Κυριακάτικης Καθημερινής θα επικοινωνήσει με το κοινό της πόλης αναπτύσσοντας το επίκαιρο θέμα «Επιτέλους, ανήκουμε στη Δύση ή όχι;».

Τον ομιλητή θα πλαισιώσουν στο βήμα εξέχουσες παρουσίες: ο Πτέραρχος ΕΑ, Επίτιμος Διοικητής της Σχολής Ικάρων και Διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γρηγόρης Πρεζεράκος, θα εκπροσωπήσει τη Λαρισαϊκή Λέσχη, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης. Επιπλέον, δύο νέοι πανεπιστημιακοί, με βαθιά γνώση του έργου του ομιλητή, ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Διονύσης Σκλήρης και ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Σωτήρης Μητραλέξης, θα σχολιάσουν την ομιλία του εισάγοντας το διάλογο με το κοινό. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και θα τη συντονίσει ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου του ομιλητή, υπό την ευθύνη του βιβλιοπωλείου «Άνεμος».

Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και τη Σορβόνη, στο Παρίσι. Είναι Δρ. φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του Ορθοδόξου Σεμιναρίου του Αγίου Βλαδιμήρου (St Vladimir's Orthodox Seminary) της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross) της Βοστώνης.

Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια των Παρισίων, της Γενεύης, της Λωζάννης και της Κρήτης.

Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Το βιβλίο του «Η ελευθερία του ήθους» θεωρείται ότι όρισε τον πυρήνα αυτού που αργότερα ονομάστηκε «νεορθοδοξία». Πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε δέκα τουλάχιστον ξένες γλώσσες, καθιστώντας τον έναν από τους πλέον μεταφρασμένους σύγχρονους Έλληνες διανοούμενους.

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων και της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών των Βρυξελλών. Πέρα από τις σποραδικές εμφανίσεις του σε πολλά ΜΜΕ, επί δεκατρία χρόνια ήταν τακτικός επιφυλλιδογράφος του «Βήματος», ενώ από το 1993 αρθρογραφεί τακτικά στην Καθημερινή της Κυριακής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass