ΜΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

«Πυρετός» πολιτισμού σήμερα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 0:22
1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών

 

 

Πληθώρα εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Φεστιβάλ Χορωδιών, Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, συναυλία της χορωδίας της ΕΡΤ, εκθέσεις βιβλίων, παιδικές παραστάσεις, μουσικές συναντήσεις και σεμινάρια φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην πόλη. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στη Λάρισα είναι:

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νεανικών Χορωδιών

Τετρακόσιοι χορωδοί ηλικίας 8-22 ετών θα βρεθούν στη Λάρισα σήμερα και αύριο και θα «χαρίσουν» τις φωνές τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης μας. Στόχοι & προϋποθέσεις είναι η συγκέντρωση νεαρών χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδας με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη χορωδιακή μουσική, ο εμπλουτισμός των ακουσμάτων τους με διάφορες ερμηνευτικές προσεγγίσεις, η βελτίωση της απόδοσής τους μέσα από την εντατικοποίηση της προετοιμασίας για συμμετοχή σ’ ένα συναυλιακό ή και διαγωνιστικό περιβάλλον. Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων οι χορωδίες θα λάβουν μέρος σε συναυλίες στην αίθουσα του ΔΩΛ σήμερα Σάββατο ώρα : 5μμ και αύριο Κυριακή ώρα : 5μμ. Η παιδική χορωδία του ΔΩΛ θα εμφανιστεί στην εναρκτήρια εκδήλωση, ενώ για την εκδήλωση της λήξης επίσημα προσκεκλημένη θα είναι η χορωδία της ΕΡΤ. Η χορωδία της ΕΡΤ και η InDONNAtiόn θα κλείσουν το πρόγραμμα. Θα εμφανισθούν χορωδίες από την Αθήνα, Πρέβεζα, Έδεσσα, Πολύγυρο, Κιλκίς, Τρίκαλα, Νίκαια Λάρισας, Τύρναβο, Καρδίτσα, Φλώρινα και Λάρισα. Το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας διοργανώνει για 1η φορά το Φεστιβάλ και masterclass Νεανικών Χορωδιών, από διδάσκοντες στη διεύθυνση χορωδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας- Τμήμα Μουσικών Σπουδών κ.κ. Μιράντα Καλδή, Μαρία Μελιγκοπούλου, Δημήτρη Κτιστάκη. Τέλος να σημειωθεί πως αύριο Κυριακή και ώρα 8 μμ θα πραγματοποιηθεί μια μοναδική συναυλία του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου InDONNAtiόn και της χορωδίας των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ρ.Τ. υπό τη διεύθυνση του Δημ. Κτιστάκη.

Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, ένας θεσμός πλέον για την πόλη μας, αφού τις τρεις προηγούμενες χρονιές είχε μεγάλη επιτυχία και θερμή αποδοχή από το κοινό.

Θα παρουσιαστούν έξι μαθητικές παραστάσεις, από σήμερα μέχρι και τις 7 Απριλίου , στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Τ. Λιβαδείτη 20, Ν. Πολιτεία, Λάρισα) και στο αμφιθέατρο των 4ου&37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας(Κουμουνδούρου 17-19). Πρόκειται για φεστιβάλ το οποίο συνδιοργανώνεται τη φετινή χρονιά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων έχει ως εξής:

Αμφιθέατρο των 4ου & 37ου Δημοτικών Σχολείων (Κουμουνδούρου17-19, Λάρισα)

Σήμερα Σάββατο 7-8 μ.μ. 12ο Γυμνάσιο Λάρισας: «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας»

Τρίτη 5 Απριλίου , 6:30-7:30 μ.μ. ΓΕΛ Φαλάνης : «Φύσηξε Βοριάς»

Πέμπτη 7 Απριλίου, 7-8 μ.μ. Ι.Γ. Καραβάνα: «Ματωμένα χώματα»

Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Τ.Λειβαδίτη 20, Ν.Πολιτεία, Λάρισα)

Δευτέρα 4 Απριλίου 7-8.30μ.μ. ΕΠΑΛ Τυρνάβου : «Ρωγμή στον Τοίχο»

Τρίτη 5 Απριλίου 7-8 μ.μ. Γυμνάσιο ΛΤ Αρμενίου : «Ευμενίδες»

Πέμπτη 7 Απριλίου 7-8 μ.μ. 3ο ΓΕΛ Λάρισας: «Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ»

8.30 μ.μ. Τελετή Λήξης

Συναυλία με το Μουσικό Ντουέτο «Μεσόγειος»

* Μία ξεχωριστή συναυλία θα απολαύσουν οι κάτοικοι του Δήμου Λαρίσης σήμερα στις 9.30 το βράδυ στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χορίαμβος». Το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος» που έρχεται από την Αθήνα ειδικά για αυτό το σκοπό, θα παρουσιάσει την μουσική παράσταση με τίτλο «Από την Ανατολή στη Δύση» ( ένα πιάνο, ένα κρουστό και δυο φωνές - τραγούδια σε 15 γλώσσες). Ο Δρ Στέργιος Τάτσιος (φωνή) και η μουσικός Αλεξάνδρα Τσούκη (πιάνο, κρουστά, φωνή) με καταγωγή από την Σπηλιά και από το Συκούριο Λαρίσης θα ταξιδέψουν το κοινό στην υφήλιο ερμηνεύοντας τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες, με μία ιδιαίτερη προσέγγιση, γεμάτη μουσική καθαρότητα και ευαισθησία. Ειδική αναφορά γίνεται και σε ελληνικά παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. Είναι μία συναυλία που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολλούς μήνες με ιδιαίτερο μεράκι, αγάπη και ζήλο από τους δημιουργούς της. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και αύριο Κυριακή στις 8 το βράδυ στη Μουσική Σκηνή Ελασσόνας μετά από πρόσκληση του Κέντρου Τέχνης, Λόγου και Δράσης Επαρχίας Ελασσόνας.

«Ο Πέτρος και ο λύκος» στο ΟΥΗΛ

* Το γνωστό παραμύθι του Sergei Prokofiev ‘’Ο Πέτρος και ο λύκος’’ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο θέατρο ΟΥΗΛ. Το έργο θα παρουσιαστεί σε μεταγραφή από το κουιντέτο ξύλινων πνευστών ‘’ο ήχος ως έχει’’, τη θεατρική ομάδα ‘’Έκφραση’’και αφήγηση από τη Δέσποινα Δώδου. Στο κουιντέτο συμμετέχουν οι: Γιώργος Τσιαρδάκας – φλάουτο, Δημήτρης Χατζούλης – όμποε, Στέλιος Κοτρώτσιος – κλαρινέτο, Ευδοξία Αποστολίδου - φαγκότο και Νέλλυ Χολέβα - κόρνο. Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις σήμερα στις 7μ.μ. και αύριο Κυριακή 3 Απριλίου στις 6μ.μ. ανοιχτές για το κοινό. Από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 8 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν πρωινές παραστάσεις για σχολεία. Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τις πρωινές ώρες (9:00-13:00) και στο χώρο του ΟΥΗΛ τις ημέρες των παραστάσεων. Η παραγωγή είναι μία συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

"Η παγωμένη πριγκίπισσα" στην Πινακοθήκη

* Η Παιδική Σκηνή Ροντίδη παρουσιάζει, το πιο αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, «Η Παγωμένη Πριγκίπισσα» σε θεατρική διασκευή, σήμερα στις 5.30 και 7 το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Σε μια χώρα μακρινή και παγωμένη διαδραματίζεται η ιστορία αυτή και μπορεί να χαρακτηριστεί, ύμνος στις αδερφικές αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις, που κατά καιρούς απειλούνται και δοκιμάζονται από εξωτερικούς παράγοντες. Το καλό όμως, με συμμάχους του σταθερές αξίες, όπως ο θεσμός της οικογένειας, της φιλίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης και μετά από πολλές περιπέτειες, τελικά ανακηρύσσεται νικητής. Μέσα από πολλά εφέ, ιδιαίτερους φωτισμούς, και live τραγούδια, ο μικρός θεατής ταξιδεύει με τους αγαπημένους του ήρωες και συμμετέχει μαζί τους στη δράση της παράστασης επί σκηνής. Γενική είσοδος 6€. Κρατήσεις 6944062928.Η διασκευή – σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μελίδη, η μουσική του Χάρη Γκατζόφλια, οι στίχοι της Άννας Μπαλάσκα, η σκηνογραφία της Μάντυς Λάσχου, τα κοστούμια & το make up artist της Ελένης Δημοπούλου, οι χορογραφίες της Aθηνάς Σιώτη. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαρία Χειμώνα, Δέσποινα Τσαχουρίδου, Σωτηρία Αϊβαζίδη, Μελίνα Βαμπούλα, Μάριος Τσικές, Ζαχαρίας Γουέλα, Χριστίνα Ντούκα.

Έκθεση χριστιανικού βιβλίου

*Οι εκδόσεις «Εν πλω», με στόχο την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, διοργανώνουν με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου «Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου», σήμερα και αύριο Κυριακ΄ξ τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ στο ξενοδοχείο «DIVANI PALACE», στη Λάρισα. Οι βιβλιόφιλοι επισκέπτες θα βρουν πολλούς τίτλους ορθόδοξης πνευματικότητας και επιλεγμένα παιδικά βιβλία με έκπτωση έως και 70% πολλών εκδοτικών οίκων. Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του Χρήστου Γουσίδη: "Επίσκεψη στο πατάρι”. O συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου θα παρουσιάσει στα παιδιά, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, μια αληθινή ιστορία από τη νεανική ζωή του Αγίου Νεκταρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

* Περισσότερα από 100 παιδιά της Νίκαιας δήλωσαν συμμετοχή και θα παρακολουθήσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις που θα υλοποιήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας από σήμερα μέχρι τις 7 Απριλίου , με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου. Η Βιβλιοθήκη της Νίκαιας συμμετέχει μαζί με άλλες 90 περίπου Βιβλιοθήκες απ όλη τη χώρα στο εκπαιδευτικό παιχνίδι «ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ», μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος». Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με το ποιοτικό βιβλίο από την νηπιακή ακόμη ηλικία ώστε να χτίσουν αναγνωστικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής και μετέπειτα ζωής τους.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με πέντε ξεχωριστές δράσεις- Εργαστήρια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στα Εργαστήρια, βασίζεται στην εγκεκριμένη βιβλιογραφία του δικτύου βιβλιοθηκών FutureLibrary και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις επιστήμονες εθελόντριες-εμψυχώτριες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας. Να σημειωθεί ότι η Βιβλιοθήκη προσκλήθηκε και συμμετείχε με εκπρόσωπό της σε ειδικό σεμινάριο που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα για εκπαίδευση στις δράσεις που θα υλοποιηθούν.

Οι δράσεις βασίζονται σε 5 επιλεγμένες λέξεις- κλειδιά (κλίμακα, συλλογή, υλικά, φως, μαγεία) οι οποίες έχουν αντιστοιχηθεί με ένα βιβλίο που προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες ανάγνωσης. Έτσι:

- Σήμερα Σάββατο στις 11 π.μ.στο πλαίσιο της δράσης «κλίμακα» και με βάση το βιβλίο «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» τα παιδιά θα μάθουν πώς να τοποθετούνται μέσα στο χώρο της αφήγησης είτε ως νάνοι είτε ως γίγαντες παίζοντας με το μικρό και το μεγάλο.

Στις 5 το απόγευμα τα παιδιά με βάση το βιβλίο του Αλ. Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα» τα παιδιά θα προσεγγίσουν την ποίηση, θα φτιάξουν μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη και θα εμπνευστούν για να γράψουν το δικό τους ποίημα.

Σεμινάριο φωτογραφίας στον Μύλο

* Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, στον Μύλο του Παππά, (1ος όροφος) Γεωργιάδου 53 στη Λάρισα, φωτογραφικό σεμινάριο με τίτλο "Η εστίαση στη φωτογραφία" με εισηγήτρια την Ράνια Ζαννιά. Είσοδος Ελεύθερη

«Πρίγκιπας και φτωχός»

* Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Σκάλα Παιδικό Παραμύθι, παρουσιάζουν το παραμύθι «Πρίγκιπας και φτωχός'» της Κέλλυς Σταμουλάκη, σήμερα Σάββατο στις 11.30 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ. Η συγγραφέας, η ερμηνεύτρια Μελίνα Κανά, ο μουσικός Μαυρίκιος Μαυρικίου και οι ηθοποιοί Ορέστης Τρίκας, Έλενα Παπαδημητρίου και Δημήτρης Σταματελόπουλος, υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι στο Λονδίνο του 16ου αιώνα παρέα με τις μελωδικές νότες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Είσοδος ελεύθερη.

Τα παπούτσια του βαρύτονου στο Θέατρο Τεχνών

* Σήμερα Σάββατο στις 9 το βράδυ και αύριο Κυριακή 3 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στο Θέατρο Τεχνών της Λάρισας θα παρουσιαστεί το έργο «Τα παπούτσια του βαρύτονου». Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες, χάρη στο κείμενο αλλά και στη πρωτότυπη σκηνοθεσία του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass