ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εβδομάδα δράσεων στη Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Δημοσίευση: 05 Απρ 2016 0:12

 

Περισσότερα από 100 παιδιά της Νίκαιας δήλωσαν συμμετοχή και παρακολουθούν τις εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η Βιβλιοθήκη της Νίκαιας συμμετέχει μαζί με άλλες 90 περίπου Βιβλιοθήκες απ όλη τη χώρα στο εκπαιδευτικό παιχνίδι «ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ», μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος». Το Σαββατοκύριακο τα παιδιά έμαθαν πώς να τοποθετούνται μέσα στο χώρο της αφήγησης, προσέγγισαν την ποίηση, έφτιαξαν μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη και εμπνεύστηκαν για να γράψουν το δικό τους ποίημα και το βιβλίο «Ο κήπος του Ματίς» έδωσε στα παιδιά τα υλικά για να οργανωθεί ένα εικαστικό εργαστήρι με αφορμή τα διάσημα κολάζ του ζωγράφου.

Σήμερα στις 6 μ.μ. τα παιδιά θα γνωρίσουν την απόλαυση να διαβάζεις στο σκοτάδι με την επιλογή του βιβλίου «Νοτούρνο» οι σελίδες του οποίου αποκαλύπτουν τα μυστικά τους μόνο με τη βοήθεια φωτεινού φακού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass