ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νότες του Χατζιδάκι «πλημμύρισαν» τη ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2016 0:16

Μουσική του Μάνου Χατζηδάκι, «πλημμύρισε» χθες τη ΔΕΥΑΛ. Μαθητές του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων της, παρουσίασαν ένα πλούσιο αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, ερμηνεύοντας έργα του με τη χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου τους, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ελένης Μπιώτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση βιογραφικού του Μ. Χατζιδάκι, από τον μαθητή Νίκο Ζαγκλιαβό, με μουσική υπόκρουση του έργου «Ιονική σουίτα», από τη μαθήτρια Μαριαλένα Οικονόμου.

Ακολούθησε ερμηνεία των τραγουδιών του, Το πέλαγο είναι βαθύ, Τ’ αστέρι του βοριά, Κεμάλ, Οδός ονείρων κ.ά. αλλά και άλλων δημιουργών όπως η Όμορφη πόλη του Μ. Θεοδωράκη, Το μινόρε της αυγής του Μ. Βαμβακάρης, Πού ‘ναι τα χρόνια του Στ. Κουγιουμτζή, Δε θα δακρύσω πια για σένα των Πυξ Λαξ κ.ά.

Στην ορχήστρα συμμετείχαν οι: Μαριαλένα Οικονόμου-Έφη Σακελλάρη, πιάνο, Κατερίνα Αλβίζου βιολί, Ελευθερία Τσακνάκη – Δήμητρα Νοτοπούλου κιθάρα, Δήμητρα Νοτοπούλου ακορντεόν, Θωμάς Βαλιώτης – Γιάννης Ντάγκας, μπουζούκι, Χρήστος Ζαχαρής κρουστά και Ευαγγελία Μπαράκου τσέλο.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου να γνωρίσουν οι μαθητές τις διάφορες μορφές τέχνης, να διαμορφώσουν τις δυνατότητες, τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass