ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ

Οι «Νίκες Καρδιάς» του Σωτ. Πράπα

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2016 20:38

Το λεύκωμα «Νίκες Καρδιάς» του Λαρισαίου καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα, παρουσιάσθηκε σήμερα Σάββατο σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στο Δημοτικό Ωδείο.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη στη μνήμη του καρδιολόγου Δημήτρη Μπουχλαριώτη, ενώ στο λεύκωμα «Νίκες Καρδιάς - Η Ελληνική Καρδιοχειρουργική και οι πρωταγωνιστές της» ο συγγραφέας καταγράφει το σύνολο των πεπραγμένων της Ελληνικής Καρδιοχειρουργικής από το 1949 έως το 2013.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Σουρλαντζής ενώ ο μικροβιολόγος Ντ. Σαμακίδης παρουσίασε τη σχολική τάξη του 1972 (Α’ Αρρένων) καθώς η εκδήλωση, που υποστηρίχθηκε από συμμαθητές των γυμνασιακών χρόνων, όπως προαναφέρθηκε ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δημ. Μπουχλαριώτη, συμμαθητή του συγγραφέα.

Ακολούθησε προβολή υλικού από εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος στην Αθήνα. Το λεύκωμα (950 σελίδες) αποτελεί μια πολυτελή, συλλεκτική έκδοση. Με γλαφυρά κείμενα παρουσιάζεται η γέννηση της Καρδιοχειρουργικής στη χώρα μας, η ιστορική της πορεία, τα επιτεύγματα των πρώτων καρδιοχειρουργών, οι επιστημονικές ανακοινώσεις, αλλά και η παρούσα φάση της με όλα τα καρδιοχειρουργικά κέντρα και κλινικές, καθώς και όλους όσοι ως καρδιοχειρουργοί ή βοηθοί τους ασκούν την τόσο σημαντική αυτή ειδικότητα της Χειρουργικής.

Η έκδοση πλαισιώνεται με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, 250 πρωτότυπες συνεντεύξεις του συνόλου των πρωταγωνιστών της ειδικότητας, βιογραφικά και σπάνιες φωτογραφίες.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο ιστορικός Κώστας Σπανός, μίλησαν ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Νίκ. Τσιλιμίγκας, ο συγγραφέας Αγγ. Πετρουλάκης, η συγγραφέας Αννα Μανωλοπούλου καθώς και ο συγγραφέας και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Σωτήρης Πράπας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχοι Παν. Σάπκας και Νίκ. Καλτσάς, ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος και εκατοντάδες Λαρισαίοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass