HISPAMUNDO - Η έδρα της ισπανικής γλώσσας και κουλτούρας

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2016 1:50

Για άλλη μια χρονιά τo INSTITUTO ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ "HISPAMUNDO" πρωταγωνίστησε στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα που σχετίζονται με την ισπανική γλώσσα και την ισπανόφωνη κουλτούρα. Και φέτος πρόσφερε στο κοινό της πόλης έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο διάδοσης της κουλτούρας και της γλώσσας με μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικίλων οικονομικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνονται σε εβδομαδιαία τακτική βάση στα πρότυπα μεγάλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η φετινή ατζέντα, που ήταν και η πιο πλήρης των τελευταίων ετών, περιλάμβανε 35 διαφορετικές εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου από τον Σεπτέμβριο έως και τον Απρίλιο, ενώ το άκρως καταρτισμένο προσωπικό του επιμελήθηκε τη διοργάνωση και την παρουσίαση των περισσοτέρων. Στη φετινή σεζόν, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι εξής επιμορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

• Κύκλος ισπανόφωνου κινηματογράφου (8 κορυφαίες ταινίες του ισπανόφωνου κινηματογράφου):

KAMTCHATKA, CHE (El argentino/Guerilla), EL CUERPO, LA CARA OCULTA, TE DOY MIS OJOS, SIN NOMBRE, EL DESCONOCIDO

• Κύκλος ταξιδιών: Ταξίδι στα Κανάρια Νησιά/ Λατινική Αμερική ''Ο τελευταίος επίγειος παράδεισος''.

• Κύκλος ιστορίας και παραδόσεων: CARTHAGO NOVA:CARTHAGINESES Y ROMANOS/MÉXICO: EL DÍA DE LOS MUERTOS /FELIZ NAVIDAD

• Κύκλος ιστορίας: Ημέρα Ισπανοσύνης-Από τον Κολόμβο ως τον Τσε/Che 1ο μέρος: Ένας επαναστάτης γεννιέται''/Che 2ο μέρος: Hasta siempre, comandante´´

• Βραδιά μυστηρίου: 10 ΜΕΓΑΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

• Αφιέρωμα στο flamenco: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ FLAMENCO και χορευτική επιδειξη της ομάδας flamenco του Ινστιτούτου ''Pasión Flamenca´´/Master class με την έμπειρη Ισπανίδα επαγγελματία χορεύτρια και δασκάλα Flamenco, Mariela Carretero/ Workshop από την επαγγελματία bailaora Ελένη Γερμάνη/Master class από την επαγγελματία bailaora Αργυρώ Τσάπου.

• Κύκλος 8 σεμιναρίων για μαθητές Ισπανικών: ΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ-2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ-ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ DELE ΚΑΙ ΚΠΓ:ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ

• Κύκλος γαστρονομίας: ΜΕΞΙΚΟ: ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ/ΙΣΠΑΝΙΑ: Ημέρα παέγιας.

• Συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα: MOMENTOS--Παράσταση με τον ισπανικό θίασο BARUTI

• Συνεργασία με τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα: EL NIÑO QUE SOÑABA---Παράσταση με τον ισπανικό θίασο LA MAR DE MARIONETAS.

• Νύχτα αινιγμάτων

• 2ο Φιλανθρωπικό Festival Hispánico-Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στην Ισπανία, την Αργεντινή, την Κούβα, τη Δομηνικανή Δημοκρατία, την Κολομβία και το Πουέρτο Ρίκο.

Επίσης, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο ταξίδι στην Ισπανία. Φετινοί προορισμοί είναι η Μαδρίτη, το Τολέδο και το βασιλικό μοναστήρι του Ελ Εσκοριάλ.

Τέλος, η διεύθυνση του Ινστιτούτου επιθυμεί να ευχαριστήσει το κοινό, που για άλλη μια σεζόν αγκάλιασε και υποστήριξε τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, και να προσκαλέσει τους ενδιαφερόμενους στην έναρξη των θερινών προγραμμάτων που αρχίζουν την Τετάρτη1 Ιουνίου. Παπαναστασίου 33, Κεντρική Πλατεία, Τηλ. 2410 251920/www.hispamundo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass