Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΧΘΕΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

...Και του χρόνου καλύτερο!

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2016 12:00

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Με τη μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη αλλά και την παρέλαση των Φιλαρμονικών που συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα, έριξε χθες βράδυ την αυλαία του το Φεστιβάλ Πηνειού. Εκατοντάδες επισκέπτες κατέκλυσαν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ την κοίτη του Πηνειού για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες αλλά και να συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες, καλλιτεχνικές και αθλητικές που φιλοξενήθηκαν. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέβηκε στη κεντρική σκηνή το βράδυ λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία για να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη συμμετοχή του και να ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά το αναβαθμισμένο και ποιοτικό Φεστιβάλ Πηνειού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Για τη νέα δημοτική αρχή, το στοίχημα ήταν συγκεκριμένο. Από γιορτή με χαρακτήρα μικρού πανηγυριού, οι εκδηλώσεις έπρεπε να μετατραπούν σε ένα κανονικό Φεστιβάλ. Μετά την περσινή μεταβατική χρονιά, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ, παίρνει ξεκάθαρα πλέον τέτοια χαρακτηριστικά. Ενός πραγματικού Φεστιβάλ, η έναρξη του οποίου συμπίπτει με την Ευρωπαική Ημέρα Μουσικής, δίνοντας έτσι ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα σε μεγάλο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ. Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού συμπεριέλαβε το Φεστιβάλ Πηνειού στον κατάλογο των επίσημων φεστιβάλ που στηρίζει. Από την πρώτη χρονιά στο τιμόνι της διοίκησης του Δήμου, είχαμε αποφασίσει ότι η σύνδεση του ποταμού με την πόλη και την κοινωνία, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, δεν μπορεί να γίνει με τους Λαρισαίους σε ρόλο απλών θεατών. Κεντρικό ζήτημα για μας είναι η συμμετοχή και η διάδραση των πολιτών με τις εκδηλώσεις. Ήταν μια επιλογή απολύτως πετυχημένη αν κρίνουμε από την ανταπόκριση μικρών και μεγάλων σ’ αυτές τις δράσεις».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης στην αυξημένη συμμετοχή των νέων της πόλης στο φεστιβάλ και την ίδια ώρα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η επόμενη διοργάνωση, το Φεστιβάλ Πηνειού 2017 θα είναι ακόμα καλύτερο και περισσότερο εξωστρεφές. «Είναι φιλοδοξία και στόχος μας, το Φεστιβάλ Πηνειού με αυτή τη νέα και ποιοτική του μορφή να αποτελέσει σημαντικό πολιτιστικό γεγονός όχι μόνο τη Λάρισα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή και γιατί όχι όλη τη χώρα» είπε και κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση . Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας ευχαριστώντας φορείς, συλλόγους, ιδιώτες, καλλιτέχνες που πρόσφεραν με τις δράσεις τους σε χιλιάδες μικρούς και μεγάλους Λαρισαίους, την ευκαιρία, να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά, να εκφραστούν δημιουργικά, να τολμήσουν να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Στόχος και στοίχημα για τη δημοτική αρχή είναι ό,τι συμβαίνει στο Φεστιβάλ να προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και να δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν. Με την υπόσχεση, ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια, κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Πηνειού να γίνεται καλύτερο, πιο ενδιαφέρον, πιο καινοτόμο, πιο διασκεδαστικό, ανοιχτό σε όλους, διαδραστικό , συμμετοχικό, εξωστρεφές, ευέλικτο, έκλεισε την ομιλία του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass