ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Γιορτή πολιτισμού στα Αμπελάκια

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2016 13:12

Μια ιδέα μιας μικρής παρέας στα Αμπελάκια έγινε πραγματικότητα. Ένα φεστιβάλ καλλιτεχνών που κράτησε τρεις μέρες. Έκθεση ζωγραφικής στο πολιτιστικό σύλλογο(εργοστάσιο Αλεβίζου), εργαστήρι και σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα. Το ίδιο βράδυ ο Λουδοβίκος των Ανωγείων παρέσυρε το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι παράδοσης.

Τη δεύτερη μέρα μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης της ζωγραφικής και το βράδυ ρεμπέτικα, έντεχνα αλλά και κρητικά τραγούδια με μαντινάδες κράτησαν συντροφιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στους επισκέπτες. Την τρίτη μέρα τα σεμινάρια μαρμαρογλυπτικής, προστέθηκαν στα μαθήματα ζωγραφικής. Άνθρωποι κάθε ηλικίας σμίλευσαν μάρμαρα με ματρακά και καλέμι στην τοποθεσία Άη Γιώργης. Το απόγευμα έφθασε η χορωδία του Δήμου Τεμπών και μέρος της συμφωνικής ορχήστρας και κατέκλυσαν το δάσος που κυκλώνει το θέατρο με μελωδίες. Αρωγός της προσπάθειας ο Δήμος Τεμπών με πρωτεργάτη τον αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσεργά αλλά και όλοι οι σύλλογοι του χωριού. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, το «Ρίζες και Φτερά» και το «Μαύρο Μελάνι» , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελακίων, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Αμπελακίων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών και πολλοί εθελοντές, και κάτοικοι του χωριού πραγματοποίησαν ένα αξέχαστο φεστιβάλ εικαστικών δράσεων με στόχο τη συνέχιση και καθιέρωσή του.

*Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τον κ. Θανάση Μίγκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass