ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «Ε» ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Συνεχίζουν το χορευτικό τους ταξίδι

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2016 12:55

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ «Χορός και συνύπαρξη λαών στη θεσσαλική γη» στη Λάρισα στη πλατεία Αβέρωφ, οι χορευτές της Θεσσαλίας, Ουγγαρίας και Ρουμανίας συνεχίζουν τις εμφανίσεις μέχρι την Κυριακή σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Χθες στο πλαίσιο της περιήγησής τους σε μνημεία και αξιοθέατα της πόλης, επισκέφτηκαν το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη αλλά και την «Ε» προκειμένου να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη στην όλη διοργάνωση. Η αποστολή των Ελλήνων και ξένων χορευτών-με τις εντυπωσιακές φορεσιές- συνοδευόμενη από τους επικεφαλής των τμημάτων, βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας όπου σε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο, τον αρχισυντάκτη κ. Δημήτρη Κατσανάκη και τους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που στόχο έχουν το πάντρεμα διαφορετικών πολιτισμών με λαμπρή ιστορία και παράδοση. Αποχωρώντας προσέφεραν αναμνηστικά δώρα από τις χώρες τους. Το ίδιο βράδυ τα χορευτικά εμφανίστηκαν στην πλατεία της Χάλκης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για τις υπόλοιπες μέρες διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

9μ.μ. Χορευτική εκδήλωση στην πλατεία Πυργετού. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κωστούλης Κώστας, Σαρακατσιάνος Μάριος, Ρούμπος Θάνος, Σαμόλαδος Γιάννης, Ανδρέου Μιχάλης

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

7μ.μ. Παρέλαση των ομάδων στο κέντρο της Λάρισας (πεζόδρομος Κούμα και πλατεία Ταχυδρομείου).

9μ.μ. Χορευτική εκδήλωση στην πλατεία Γλαύκης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Κωστούλης Κώστας, Σαρακατσιάνος Μάριος, Γάλλος Λευτέρης, Μακρυγιάννης Γιάννης

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

9μ.μ. Χορευτική εκδήλωση στους Μύλους Συκουρίου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ψαθάς Βαγγέλης, Κοσμίδης Νεκτάριος, Ψαθάς Βαγγέλης, Παζαρέντζης Σταύρος

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

9μ.μ. Τελετή Λήξης στην πλατεία Φιλιππούπολης

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μπαλογιάννης Βασίλης, Σαρακατσιάνος Μάριος, Μπαλογιάννης Κώστας, Μαυραντζάς Αποστόλης, Ανδρέου Μιχάλης, Μποκόρος Δημήτρης, Στάθη Δήμητρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στη Λάρισα 55 χορευτές της Ουγγαρίας και Ρουμανίας, ενώ στην αποστολή μετέχει και ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ Φιλιππούπολης Βουλγαρίας Ιβάν Δημητρώφ. Το μεγάλο αυτό χορευτικό γεγονός διοργανώνουν οι Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «Ο Θετταλός»- Μ.Σ Γλαύκης- Π.Σ Πυργετού - Μ.Ε.Σ Συκουρίου- Ε.Μ.Λ.Φιλιππούπολης - Ε.Σ Χάλκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Λαρισαίων- Κιλελέρ -Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass