ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

3ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2016 8:51

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Jazz escape» του γνωστού Λαρισαίου εικαστικού Κώστα Βαρνά, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο) και συναυλία με το Spiral Trio στον ίδιο χώρο στις 9 μ.μ., ξεκινάει ο 3ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση και καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣΜουΘ.

Το «jazz escape» είναι μια εικαστική μουσική διαδρομή, αυτοσχεδιάζοντας με ελευθερία εικόνες… γιατί η jazz είναι ελευθερία”.

Στη διάρκεια του 3ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων. Οι πρόσφατα ανακοινωθείσες από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι:

“Διαμαρτυρία” και χορός

Το καλλιτεχνικό σωματείο “Art Gate” θα συμμετέχει στο Μύλο Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το Σμουθ με δύο δράσεις.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στο προαύλιο του Μύλου του Παππά οι μικροί μαθητές του τμήματος μουσικοθεατρικής αγωγής, θα τραγουδήσουν τέσσερα αποσπάσματα από το μουσικό έργο “Διαμαρτυρία” της Κατερίνας Ζαχοπούλου. Με τέσσερα τραγούδια μαλώνουν τους γονείς! «Η ήσυχη» που ερμηνεύουν η Νικολέτα Καρέλα και η Βάλια Σακκά, λέει: θέλω να τρέξω, να φωνάξω, να πηδάω, να γελάσω, στο σχολείο δε μπορώ να κάνω όλα αυτά, μη ρωτάς τι μου συμβαίνει, αφού δεν καταλαβαίνεις, απλά θέλω πια να σπάσω όλα τα δεσμά!

Ο Κωνσταντίνος Κούτσικος και ο Δημήτρης Πολύζος επισημαίνουν: εσένα βλέπω! μην ξεχνάς λοιπόν, θυμήσου, πως εγώ είμαι το παιδί σου, σε κοιτάω, σε αντιγράφω, μου μαθαίνεις να υπάρχω.

Η Ειρήνη Γεωργάκη και η Μαρίλια Κοτσιβού αντιδρούν και ερμηνεύουν την «Επαναστάτρια»: Ξέρω πως θες να μυρίζω σαπούνι, να μην πηδάω όπως κάνουν οι Ούννοι, ξέρω πως θες να μιλάω με τρόπους, να μοιάζω με όλους τους άλλους ανθρώπους, μααααα….

Και τέλος, η Έλενα Γκουτζινοπούλου με την Μυρτώ Τσιμούλη ζητούν τη βασική ανάγκη των παιδιών και λένε, θέλω να τρώω γλυκά! Αφήστε με να απολαύσω ζάχαρη και σοκολάτες, μέλι θέλω να χορτάσω και αύριο κάνω το πιλάτες. Μια επαναστατική φωνή για τα “απλά” αλλά σημαντικά θέματα που απασχολούν τους μικρούς μας φίλους και με ένα τραγούδι τα υπενθυμίζουν στους γονείς τους.

Και βραδιά χορού

Επιπλέον, το καλλιτεχνικό σωματείο “Art Gate” σε συνεργασία με τη σχολή χορού Art of Dance G. Aravani, παρουσιάζουν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 9:30μ.μ. στο Θέατρο του Μύλου, ένα ταξίδι στον κόσμο του χορού, με χορογραφίες εμπνευσμένες από τη διεθνή μουσική σκηνή και τον κινηματογράφο.

Μια βραδιά από τους μαθητές που διακρίθηκαν και κατέκτησαν μετάλλια σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Βραδιά stand up comedy

Μια βραδιά stand up comedy δε θα μπορούσε να λείπει από τον 3ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνδιοργάνωση και καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣΜουΘ στο Μύλο του Παππά.

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Μπαράκι του Μύλου, οι «100% Gtf», δηλαδή οι Blink Mike, Πάρις Ρούπος και Χρύσα Κατσαρίνη, έρχονται να μας πουν πως “Δεν είναι όπως στην τηλεόραση”! Διάρκεια παράστασης: 90'

“Flash dance”

Η Φωτογραφική ομάδα fplus σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ “Μύλος Παραστατικών Τεχνών”, την performance με τίτλο “Flash dance”, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 9μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο 2ο όροφο του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτήριο).

Η performance αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ χορού και φωτογραφίας, σε μία παράσταση που θα συνδυάζει στοιχεία και των δύο τεχνών.

Τυχαίες λάμψεις με τη χρήση φλας θα φωτίζουν στιγμιαία τον αυτοσχεδιασμό της χορεύτριας.

“Είμαρμαι” στη Σκηνή Μπαλέτου

*Η ομάδα σύγχρονου χορού “Concentric Dance Company” κάνει πρεμιέρα στο Μύλο Παραστατικών

Τεχνών στη Σκηνή Μπαλέτου στο Μύλο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.

 Η παράσταση “Είμαρμαι” περιγράφει την πορεία του ανθρώπου προς αυτό που μπορεί να γίνει. Ένα πέρασμα από τον εγκλωβισμό στη ρευστότητα, μια διαδικασία δοκιμών και επιλογών.

Μια πορεία ενός κανονικού ανθρώπου. Χορογραφούν οι Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου και Σοφία Καλαμάκη. Χορεύουν οι Εύα Βούλγαρη, Αλεξάνδρα Ευαγγελοπούλου, Σοφία Καλαμάκη, Λουκία Κουβάτα, Κωνσταντίνος Μητρογώγος,

Αθηνά Πυργιώτη και Αλέξανδρος Τσάρας.Video και graphics animation Άννυ Θεοδώρα Γαλανού.

Συμμετέχει η Χριστίνα Τσιρογιάννη με την εικαστική έκθεση Behave. Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων 2410 614449. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Παραμύθια του Κόσμου» στο Θέατρο Μύλου

Η παράσταση «Παραμύθια του Κόσμου» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δακτυλά, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 3ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΣΜουΘ, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου.

Πρόκειται για μια επιλεγμένη συλλογή παραμυθιών από όλο τον κόσμο, σε μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά.Ερμηνεύουν οι : Ράνια Θεοχαροπούλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κασσιανή Βαρδαλή, Μάρθα Παπαθανασίου, Βάσια Στάμου, Άλκηστις -Ελένη Κοσμά, Φρειδερίκη Μπεκίρη, Άρτεμις Χατζηαποστολίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass