ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Μελέτη για το Α’ Αρχαίο Θέατρο από το «Διάζωμα»

* Τη χρηματοδότηση της μελέτης αναλαμβάνει το «Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2016 9:32

Την εκπόνηση συνολικής μελέτης για την αναστήλωση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, κόστους 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος κατά την 9η ετήσια συνέλευση του «Διαζώματος» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο.

Τη χρηματοδότηση της μελέτης θα αναλάβει το «Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου» και η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας να καταστεί λειτουργικό.

Προσκεκλημένος του «Διαζώματος» αλλά και ομιλητής την πρώτη ημέρα της συνέλευσης ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση και την ισχυρή αμφίδρομη σχέση των εννοιών «πόλη και πολιτισμός» ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του δημάρχου στο θέμα του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «τα θετικά και ευχάριστα νέα, ήρθαν από την επιβεβαίωση του προέδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου και των μελών της Γενικής Συνέλευσης, ότι το «Διάζωμα» θα αναλάβει την εκπόνηση συνολικής μελέτης για την αναστήλωση του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, κόστους 100.000 ευρώ. Τη χρηματοδότηση της μελέτης θα αναλάβει το «Ιδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου».

Η εκπόνηση της συνολικής μελέτης, σε συνδυασμό με την υλοποίηση των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στην προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ολοκληρώνει την προετοιμασία σε επίπεδο μελετών, για την ένταξη έργων και σημαντικών παρεμβάσεων ώστε το Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης να καταστεί λειτουργικό».

Τις εργασίες της συνέλευσης παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης Δημήτρης Μαβίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass