ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΜΕ 6 ΚΛΙΚ» ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΦΩΤΟΥ

Η κρίση και οι νέες ευκαιρίες

*Παρουσιάζεται αύριο στο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 9:00

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ» και οι εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ», παρουσιάζουν στο θέατρο ΟΥΗΛ το βιβλίο «Με 6 κλικ», της Γιώτας Φώτου, αύριο Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου , στις 7:30 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Ελένη Χριστούλα –Πατελοδήμου και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης, ενώ οι μαθητές Αγορίτσα Καφφέ, Ναταλία Μαρίνογλου, Δημοσθένης Παπαλαζάρου και Σταμάτης Γιαννακούλης θα διαβάσουν αποσπάσματα και θα παρουσιάσουν εργασία, που αφορά σε θέματα, που αναδεικνύει το βιβλίο, όπως η μετακίνηση ατόμων από τις πόλεις στην ύπαιθρο μέσα στην οικονομική κρίση, η καλλιέργεια του ροδιού κ.α. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΨΥΓΟΓΙΟΣ, απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και είναι το 20ο κατά σειρά, της Λαρισαίας, Γιώτας Φώτου. Με ευαισθησία, χιούμορ και δόση μυστηρίου, η συγγραφέας, εμπνευσμένη από τα προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση, πλέκει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, έχοντας σα στόχο να τονώσει την αισιοδοξία των νεαρών αναγνωστών, να καλλιεργήσει την ανάγκη προτεραιοτήτων στη ζωή, να τους φέρει κοντά στην έννοια της αποκέντρωσης και την αναγνώριση νέων ευκαιριών. Οι ενδοοικογενειακές σχέσεις, η φιλία, οι διαφορές της διαβίωσης στην πόλη και την ύπαιθρο, η σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, ο εκφοβισμός, η ανάγκη καλλιέργειας ενδιαφερόντων και η σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο, θίγονται παράπλευρα στις σελίδες του βιβλίου. Τα παιδιά μπορούν να δουν στα πρόσωπα και τη δράση των ηρώων, στοιχεία του εαυτού τους και της καθημερινής τους ζωής, έτσι ώστε να ταυτιστούν μαζί τους και στη συνέχεια να καταφέρουν να μπουν σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, να εξετάσουν τα σύγχρονα προβλήματα κάτω από άλλη οπτική γωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass