“Ένα Περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του”

Δημοσίευση: 23 Νοε 2016 19:16


Το αριστούργημα του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη  Ρόι Άντερσον, με τον μακρύ τίτλο “Ένα Περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του”,  προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.


Δύο πλανόδιοι πωλητές αστείων παιχνιδιών και τρικ περιφέρονται σε μια «ανορθόδοξη» πραγματικότητα, στην οποία κανείς δε μοιάζει να εκτιμά τη συνεισφορά τους στη συλλογική διασκέδαση. Αυτοί οι δυο πωλητές συντελούν ένα απίθανο και φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι. Ενώ λοιπόν προσπαθούν να πουλήσουν μάσκες για πάρτι, την ίδια στιγμή τσακώνονται συνεχώς μεταξύ τους. Ο Σαμ που θεωρεί τον εαυτό του ως τον «εγκέφαλο» της επιχείρησης, πατρονάρει όλη την ώρα τον συνεργάτη του.
Ο Τζόναθαν που είναι πιο αργός και φλεγματικός, είναι ευτυχισμένος μόνο όταν γευματίζει. Τόσο απλά.

Ο Σαμ και ο Τζόναθαν που εμπνέουν μια ιλαρότητα όσο και μια βαρύτητα, μας συνοδεύουν σε μια σειρά από πλούσια και ασυνήθιστα περιστατικά, αποτελώντας ουσιαστικά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος...

Ο Ζακ Τατί συναντά τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και ο Σάμιουελ Μπέκετ τους Μόντι Πάιθον σε μια θεόπικρη όσο και ξεκαρδιστική σουρεαλιστική σάτιρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, υποταγμένης στις (ηθικές, πολιτικές και πολιτισμικές) επιταγές του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού.

Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για μια ταινία-υπόδειγμα απολαυστικού κοινωνικού σινεμά με ανατρεπτική δραματουργία και μοντέρνα αφήγηση, ένα από τα καθαρά αριστουργήματα του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.Το φιλμ είναι ένα ταξίδι που μας δείχνει την ομορφιά των απλών αλλά συγχρόνως μοναδικών στιγμών, τη μικρότητα, το χιούμορ, αλλά και την τραγωδία που κατοικούν μέσα μας και αποτελούν όλα αυτά μαζί το μοναδικό μεγαλείο της ζωής, και παράλληλα την απόλυτη αδυναμία της ανθρωπότητας.

Σινεφίλ 2014 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 101'
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ρόι Άντερσον με τους: Χόλγκερ Άντερσον, Νιλς Γουέστμπλομ, Καρλότα Λάρσον
Γενική είσοδος 4 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass