ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σαράντα χρόνια Μουσικός Σύλλογος Τυρνάβου

* Αύριο Σάββατο και την Κυριακή

Δημοσίευση: 25 Νοε 2016 10:40

Τα σαράντα χρόνια σε μια ια επετειακή και εντυπωσιακή, όπως αναμένεται , συναυλία γιορτάζονται αύριο Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την ίδρυση, το 1976, του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Σαράντα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και δραστηριότητας στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης .

Στην γιορταστική αυτή εκδήλωση ,εκτός από τη Μεικτή Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, θα πάρει μέρος η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια της παλιάς Αθήνας,

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο τα μέλη της χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου θα τραγουδήσουν και θα θυμηθούν με παλιούς χορωδούς στιγμές και εκδηλώσεις που σφράγισαν την πορεία του Συλλόγου και θα τιμήσουν τον επί 20 χρόνια μαέστρο της χορωδίας Γιάννη Τσανακά αλλά και ανθρώπους του συλλόγου που με την πολύχρονη παρουσία τους πρόσφεραν ανιδιοτελώς στο χορωδιακό τραγούδι και τη μουσική αναβάθμιση της πόλης του Τυρνάβου.

Τις χορωδίες του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας και του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου θα διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το χορωδιακό τραγούδι αποτελεί παράδοση για τον Τύρναβο. Το 1896 δημιουργήθηκε ο Μουσικοαθλητικός Σύλλογος «Ανάπλαση», από τον οποίο προήλθε η πρώτη αντρική Χορωδία του Ν. Λάρισας (1926). Η χορωδία αυτή έγινε μικτή το 1976 με την ονομασία Μουσικός Σύλλογος Τυρνάβου και πήρε μέρος σε συναυλίες και φεστιβάλ σε πολλές ελληνικές πόλεις αλλά και στο εξωτερικό ( Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Σικελία, Κύπρο).Τα τελευταία χρόνια παρουσίασε έντονη και σημαντική δραστηριότητα ερμηνεύοντας ολοκληρωμένα έργα συνθετών ( « Ελεύθεροι Πολιορκημένοι » του Γ. Μαρκόπουλου σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, « Πνευματικό Εμβατήριο» του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Άγγελου Σικελιανού, «Καταχνιά» του Χρήστου Λεοντή, «Ματωμένος Γάμος» σε ποίηση Λόρκα και «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι ). Πραγματοποίησε συναυλίες αφιερώματα σε σημαντικούς Έλληνες ποιητές-στιχουργούς ( Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Νίκο Γκάτσο, Μάνο Ελευθερίου ) και συνθέτες ( Μίμη Πλέσσα, Ηλία Ανδριόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο ) ενώ διοργάνωσε μια ιδιαίτερη συναυλία με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο θυμίζοντας σκηνές από παλιές αγαπημένες ταινίες. Παράλληλα προσέγγισε και έργα συνθετών κλασικής μουσικής (Μagnificat του Vivaldi) με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του ΔΩΛ.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου. Τα Μάρτιο πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου μία ξεχωριστή εκδήλωση , αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα με τη φιλική συμμετοχή της Τυρναβίτισσας καλλιτέχνιδας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Λίνας Τέντζερη, με μεγάλη επιτυχία και απήχηση όχι μόνο στο κοινό του Τυρνάβου αλλά και της Λάρισας, καθώς πολλοί Λαρισαίοι παρακολούθησαν τη συναυλία.

Το διήμερο 26 – 27 Νοεμβρίου ο Μουσικός Σύλλογος διοργανώνει πανηγυρική επετειακή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου. Το Σάββατο θα τραγουδήσει τραγούδια εμβληματικά που θυμίζουν την πολύχρονη πορεία του και την Κυριακή θα θυμηθεί την πορεία αυτή με μια ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία του. Παράλληλα θα τιμήσει ανθρώπους δικούς του, που για πολλά χρόνια ήταν μέλη του, συμβάλλοντας με τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι στην αναβάθμιση της μουσικής παράδοσης της πόλης τους. Στην εκδήλωση του Σαββάτου σημαντική θα είναι η παρουσία της ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας με τραγούδια της παλιάς Αθήνας.

Τη χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου διηύθυνε για 20 χρόνια ο αείμνηστος μαέστρος Γιάννης Τσανακάς. Από το φθινόπωρο του 2002 τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, ο οποίος θα διευθύνει και τις δύο χορωδίες , καθώς είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής και των δύο μουσικών συνόλων.

Κώστας Τσόλας (ΤΥΡΝΑΒΟΣ - Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass