ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις στη Λάρισα

Δημοσίευση: 26 Νοε 2016 8:00

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα, για την παρουσίαση του λευκώματος του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου και την έκθεση ζωγραφικής του που εγκαινιάζεται στο Μύλο του Παππά στις 8 το απόγευμα.

Μαζί του στο πανέλ θα καθίσουν ο καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο ιατρός, ποιητής-συγγραφέας Ιωαννίδης Βασίλης, η φιλόλογος-ποιήτρια Εύα Πάικου, ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης και ο καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών-γλύπτης Γιώργος Τσιάρας.

Το λεύκωμα που θα παρουσιαστεί σήμερα όπως και η έκθεση τιτλοφορούνται «Έλληνες με ταξίδεψαν».

Η θεματολογία της έκθεσης, όπως και του λευκώματος, είναι προσωπογραφίες – ψυχογραφήματα Ελλήνων που προέρχονται από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων: Βαμβακάρης Μάρκος, Βαφόπουλος Γεώργιος, Βενετούλιας Λουκάς, Ελύτης Οδυσσέας, Θεοδωράκης Μίκης, Ιωακείμ Γ΄ ο Μεγαλοπρεπής, Καββαδίας Νίκος, Καβάφης Κωνσταντίνος, Καζατζάκης Νίκος, Κάλλας Μαρία, Κουν Κάρολος, Μούσχουρη Νανά, Νάτση Κλειώ, Ξαρχάκος Σταύρος, Παλαμάς Κωστής, Παπαδιαμάντης Αλέξανδρος, Πεντζίκης Γαβριήλ, Παπαθανασίου Βαγγέλης, Ρίτσος Γιάννης, Σεφέρης Γεώργιος, Τσαρούχης Γιάννης, Τσιτσάνης Βασίλης, Χατζηδάκις Μάνος, Χριστιανόπουλος Ντίνος, καθώς και τα πορτραίτα των συγγραφέων του λευκώματος, οι οποίοι θα το παρουσιάσουν, εκτός του Ζήση Παπαδημητρίου (καθηγητής ΑΠΘ – συγγραφέας) που δεν είναι πια μαζί μας.

Όπως σημειώνει ο ζωγράφος: “Οι παρουσιαζόμενες φιλοτεχνημένες προσωπικότητες με ενέπνευσαν, διότι διαθέτουν όλα τα χαρίσματα του Ελληνικού λαού όπως φιλοπατρία, φιλελευθερία και καλλιέργεια των τεχνών και των γραμμάτων.

Με προσωπικό τίμημα (τις περισσότερες των περιπτώσεων) και με επιμονή υπερασπίστηκαν έως το τέλος αυτό που ετάχθησαν να υπηρετήσουν, δηλαδή το πνεύμα, την έμπνευση, την αγάπη, τον έρωτα τη φιλία και το ύψιστο αγαθό της ειρήνης.

Επίσης, όποτε χρειάστηκε υπερασπίστηκαν το δίκαιο και τα κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων και κυρίως των απλών ανθρώπων.”

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει ένα μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Καββαδία, Τσιτσάνη, με τους Ασπασία Αγοραστού (πιάνο), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν), Κωνσταντίνο Σκριμπόνη (βιολί), Γιώργο Κουλιόπουλο (κόντρα μπάσο) και Θανάση Καλαμπάκα (τραγούδι). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 3 Δεκεμβρίου . Την εκδήλωση

Η παρουσίαση του λευκώματος "Έλληνες με ταξίδεψαν" στο αμφιθέατρο στο Μύλο του Παππά και τα εγκαίνια της ομότιτλης έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου (ισόγεια αίθουσα), θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ. Για το λεύκωμα θα μιλήσουν: Δαρδαβέσης Θεόδωρος (καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ), Ζουράρις Κώστας (καθηγητής & συγγραφέας, υφ. Παιδείας), Ιωαννίδης Βασίλης (Ιατρός – ποιητής – συγγραφέας), Πάικου Εύα (φιλόλογος – ποιήτρια), Πετρουλάκης Άγγελος (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Γιώργος Τσιάρας (γλύπτης, καθ. Σχολής Καλών Τεχνών).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass