Εικαστική έκθεση του καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλου

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2016 12:34 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Δεκ 2016 13:22


“Αναλύσεις και λύσεις” είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του εικαστικού και καθηγητή πνευμονολογίας πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.


<<Μέσα από τα έργα του Σπυρόπουλου διακρίνει κανείς την κίνηση και συγχρόνως την σύλληψη μιας χρονικής στιγμής και πραγματικότητας. Ο Σπυρόπουλος δίνει κίνηση, ζωή και χρώμα>>. Αλέκος Φασιανός, ΖωγράφοςΟ παράξενος αινιγματικός κόσμος του Σπυρόπουλου, ξεδιπλώνεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης, προκαλώντας τον θεατή να προτείνει λύσεις και αναλύσεις σε ένα παιχνίδι κεφάτων γρίφων.
Προβληματισμένες κόκκινες γάτες, η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, συνθέτουν ένα αστικό τοπίο μιας άλλης πραγματικότητας κυριευμένης από χρώματα ελευθερίας. Καθημερινά αντικείμενα σε ρόλους αφηγητών εξιστορούν βιώματα και ιστορίες του παρελθόντος μπερδεμένες με εκείνες που φαντάζουν σχεδόν προφητικές, σαν να επρόκειτο να συμβούν στο άμεσο μέλλον.
Ο Σπυρόπουλος εμπνέεται από το λεγόμενο teenage culture και από την κουλτούρα των κόμικς, εξιδανικεύει καθημερινά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια η προσωπική του έκφραση να υπερβεί τις καθιερωμένες αισθητικές αξίες.
Πρόκειται για μια έκθεση αυθεντικής Ελληνικής Pop Art, που αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας <<λαικής κουλτούρας>> ενώ ταυτόχρονα αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη και αυτόνομη εικαστική γλώσσα.
Διάρκεια έκθεσης 11/12/2016 έως 10/01/2017
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 14.00
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα 41335
Τηλ. 2410671176, www.katsigrasmuseum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass