Το ΘΕ.ΑΜ.Α. στη μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 17:02

 Το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του ΘΕ.ΑΜ.Α. με το έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο πέρυσι βρέθηκε στη σκηνή του Δ.Ω.Λ.

Σκηνοθέτης της παράστασης ήταν ο Βασίλης Οικονόμου, ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός με αναπηρία που σπούδασε σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, ο οποίος δημιούργησε το ΘΕ.ΑΜ.Α. το 2010 μετά από μία σημαντική πορεία ως διεθνώς εγνωσμένος θεατράνθρωπος. Φέτος στο Δ.Ω.Λ. απολαύσαμε το ΘΕ.ΑΜ.Α. στους συγκλονιστικούς «Πέρσες» του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, που ο κριτικός Λέανδρος Πολενάκης χαρακτήρισε ως την καλύτερη παράσταση στο περασμένο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – 3 Δεκεμβρίου, απόψε στο Κανάλι της Βουλής η δημοσιογράφος Άντζελα Τσιφτσή συζητά για το «ΘΕ.ΑΜ.Α. για όλους» στη «Συνάντηση» στις 22:00. Στην εκπομπή, ο Βασίλης Οικονόμου και οι ηθοποιοί Μιχάλης Ταμπούκας και Γιώργος Ηλιάκης μιλούν για το έργο του ΘΕ.ΑΜ.Α. και για την ανάγκη της εξέλιξης ανθρώπων με αναπηρία στις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα και της άρσης αδιανόητων και οπισθοδρομικών παραγόντων που την εμποδίζουν. Επίσης τονίζουν τη σημασία της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, μέλος της οποίας είναι το ΘΕ.ΑΜ.Α., που δραστηριοποιείται για την προσβασιμότητα ανθρώπων με αναπηρία στην τέχνη από κάθε άποψη.
Επίσης στις 23:00 προβάλλεται η εξαιρετική παράσταση του έργου του Έντουαρντ Άλμπι «Η Ιστορία του Ζωολογικού Κήπου» (φωτογραφία) που παρουσίασε το ΘΕ.ΑΜ.Α. το 2014. Το δράμα με το Θέατρο του Παραλόγου συνθέτουν εδώ σχέσεις εξουσίας και έλλειψης επικοινωνίας στη Νέα Υόρκη του 1958, όπου δύο άντρες συγκρούονται στο Σέντραλ Παρκ για ένα παγκάκι, που «μετεγγράφεται» σκηνικά σε αμαξίδιο. Ο Πάνος Ζουρνατζίδης και ο Λαρισαίος Μιχάλης Ταμπούκας υποδύονται καθηλωτικά τους Πήτερ και Τζέρυ αντίστοιχα καθώς ο Βασίλης Οικονόμου αναδεικνύει συγκλονιστικά τον ζωολογικό κήπο της απάνθρωπης καθημερινότητας που βιώνει ο Τζέρυ ζωντανεύοντας και άλλα πρόσωπα της αφήγησής του ως ρόλους επί σκηνής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass