Νέο βιβλίο για την Άλκη Ζέη από τον Μιχάλη Αργυρίδη

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2016 15:53

Με τον τίτλο «Το παιδί στο έργο της Άλκης Ζέη» θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» ένα ακόμα βιβλίο για την Άλκη Ζέη του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη, του φαρσαλινής καταγωγής δάσκαλου – μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο – 13ο κατά σειρά – είναι μια εμπεριστατωμένη ψυχοπαιδαγωγική μελέτη, που είναι δομημένη σε 16 θεματικούς άξονες και αγγίζει «ποικίλες πλευρές της συμπεριφοράς, της ευαισθησίας και της υπόστασης του παιδιού».

Η ακαδημαϊκή βιβλιογραφία που συνοδεύει τη μελέτη είναι πλούσια (γνώσεις και παραθέματα από τον επιστημονικό χώρο της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας – Αναπτυξιακή Ψυχολογία, Γνωστική Ψυχολογία, Παιδαγωγική Ψυχολογία), και η εργογραφία της Άλκης Ζέη εξαντλητική.Το βιβλίο προλογίζουν η Ελένη Φτιάκα, καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών της Αγωγής και αναπληρώτρια κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου («Ο Μιχάλης Αργυρίδης είναι μια αυθεντία στο συγγραφικό έργο της Άλκης Ζέη […]. Πρόκειται για έργο σκληρής μελέτης, είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη μελέτη για τον απλό ενήλικα αναγνώστη παιδικών βιβλίων, για τον προβληματισμένο εκπαιδευτικό, για τον ψαγμένο γονιό, και για τον μελετητή και ερευνητή της παιδικής λογοτεχνίας, είτε αυτός είναι ερασιτέχνης, είτε φοιτητής, είτε ακαδημαϊκός δάσκαλος») και ο Γιάννης Δ. Μπάρτζης, διδάκτορας Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών – συγγραφέας («Είναι μια όντως πρωτότυπη και χρήσιμη μελέτη, που θα μπορούσε να φανεί πολύτιμη ακόμα και σε συγγραφείς, στις προσπάθειές τους να αποκωδικοποιήσουν την παιδική ψυχή, όταν γράφουν λογοτεχνία για παιδιά και νέους»).Ο Μιχάλης Αργυρίδης έχει αφιερώσει το βιβλίο στη Σίλια, τη μόλις 14 μηνών εγγονούλα του (από τη μεριά των παιδιών του Ξανθής και Γιάννη Νικολάου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass