ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

«Σε περιβάλλον μπλε» του Ν. Καλτσά

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 10:37

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη η έκθεση ζωγραφικής «Σε περιβάλλον μπλε» του Νίκου Καλτσά, στις 4 το απόγευμα στο Old School στην παραλία Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς.

Ο Νίκος Β. Καλτσάς είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και Πολεοδόμος. Σπούδασε στο Παρίσι στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Πανεπιστήμιο Παρισιού VIII. Μέρος του ελεύθερου χρόνου το αφιερώνει στη ζωγραφική και στη συγγραφή. Στο ενεργητικό του έχει τρεις εκθέσεις με έργα ζωγραφικής, καθώς επίσης παρουσιάσεις δημόσια των συγγραφικών του έργων με τίτλους: «Στο Παρίσι φοιτητής», «Λάρισα: Ξεφυλλίζοντας την πόλη», «Στο χωριό με τους φτελιάδες», «Σε Σχήμα Νι».

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαρισαίων και μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα Αντιδημάρχου.

«Ο Αγιόκαμπος είναι μια, πρώτης τάξης, στάση για καθαρές ανάσες και περισυλλογή δίπλα στο βαθυγάλαζο μπλε, είναι η ευόδωση μιας παλιάς υπόσχεσης ανάμεσα σε φίλους, είναι ένα γεγονός εικαστικό στα παράλια του Δήμου Αγιάς κατά τη διάρκεια των εορτών.

Φαινομενικά, σαν να συμπίπτουν ο τίτλος της έκθεσης, “Σε Περιβάλλον Μπλε" με το απέραντο μπλε του Αιγαίου με αυτό το άλλο, δηλαδή το κυρίως. Το κυρίως που ξεπηδά μέσα από τα έργα ζωγραφικής είναι το πεδίο που συντελείται το γεγονός, είναι το τοπίο, ο χώρος ο φυσικός, ο αέναος, ο φανταστικός, ο δυνητικός, ο ζωγραφικός.

Η εικαστική αφήγηση ακολουθεί διαδρομές, επίπεδα, περιβλήματα, εδάφη, με συγκρούσεις, με συγκινήσεις, τόσο σε τόπους γήινους όσο και σε τόπους νόησης. Το στοιχείο της έκπληξης, του αυθορμητισμού και του αναπάντεχου ξαφνιάζουν, αλλά αθόρυβα τον θεατή - επισκέπτη.

Τα έργα, ένα προς ένα, συνθέτουν κάθε φορά ένα παιχνίδι χρωμάτων, σχημάτων ώστε ν' αφήνουν το περιθώριο στο θεατή να σκεφτεί, να φανταστεί, να τα οικειοποιηθεί, να εναποθέσει πάνω τους κάτι δικό του, βαφτίζοντάς τα γιατί όχι, με τίτλους του.

Οι γραμμές, τα χρώματα, τα σχέδια, οι εικόνες, ο χώρος, το περιβάλλον εναρμονίζονται έτσι ώστε να προκύπτουν συσχετισμοί, φόρμες, δημιουργώντας όμως μια αίσθηση πάλης, διεκδίκησης ανάμεσα στο υλικό και στο άυλο άλλοτε αρμονικά και άλλοτε συγκρουσιακά», αναφέρει σημείωμα για την έκθεση.

Διάρκεια έκθεσης έως τις 20 Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass