ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Βασιλόπιτα και…40χρονα γενέθλια

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2017 9:10

Μια διαφορετική βασιλόπιτα θα κόψει η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, σήμερα ανήμερα των Φώτων (…όπως είναι καθιερωμένο εδώ και χρόνια). Το 2017 είναι επετειακή και γιορτινή χρονιά για τον δραστήριο ελασσονίτικο σύλλογο, που συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυση του.

Έτσι, σήμερα Παρασκευή, των Θεοφανίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Hamos Place» της Ελασσόνας, στη 1 το μεσημέρι, θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου, με την παρουσία των αρχών και των μελών και φίλων της Λ.Α.Ε.Ε.

Λίγο αργότερα στις 2 το μεσημέρι, η επετειακή γιορτή για τα 40χρονα της Λαογραφικής Εταιρείας θα συνεχιστεί με παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή ορχήστρα.  

Η ορχήστρα πλαισιώνεται από τους μουσικούς: Θανάση Σαμόλαδο – κλαρίνο, Μάριο Σαρακατσιάνο – λαούτο και τραγούδι, Λευτέρη Γάλλο - βιολί, Γιάννη Σαμόλαδο – κρουστά και Γιώργο Σαμόλαδο - τρομπέτα.

Χαρακτηριστικό το σχετικό ενημερωτικό της διοίκησης της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, που αναφέρει: «…και όμως πέρασαν 40 χρόνια!

40 χρόνια από την χρονιά που κάποιοι οραματίστηκαν ένα σύλλογο που θα υπηρετήσει την παράδοση και τον πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του. Και το έκαναν χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Γιατί πρόσφεραν απλόχερα, σε όλους μας, μια ζεστή φωλιά για να εκφραστούμε, να ονειρευτούμε, να ταξιδέψουμε, να χαρούμε, να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να κλάψουμε, να προσφέρουμε και να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι μέσα από τα τμήματα και τις εκδηλώσεις που αυτά τα 40 χρόνια ήταν εκατοντάδες.

Θέλοντας να ξεκινήσουμε χαρούμενα, αυτή την επετειακή - εορταστική χρονιά μας, που θα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, αυτή την ιδιαίτερη γιορτή.

Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να σχεδιάσουμε και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Όλα αυτά τα χρόνια, τολμήσαμε και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί, καταφέραμε πολλά». Τηλέφωνα κρατήσεων για το παραδοσιακό γλέντι: 24930 29515 (κ. Χάμος) – 6974 550560 (κ. Σαμώτας Γιάννης).

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») / Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass