ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΦΗΒΙΚΩΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΩΝ

Μικρές ιχνηλατήσεις στο έργο της Μαρούλας Κλιάφα

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2017 10:15

Την ευκαιρία να περιδιαβούν το έργο της Μαρούλας Κλιάφα για παιδιά έχουν οι λάτρεις της παιδικής λογοτεχνίας μέσα από την ψηφιακή επιστημονική μελέτη με τίτλο «Μικρές ιχνηλατήσεις στο έργο της Μαρούλας Κλιάφα για παιδιά» της Κρυσταλλίας Μακατού, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο.

Η Λαρισαία επιστήμονας της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας δίνει μια συνολική επισκόπηση του έργου της αγαπημένης Τρικαλινής συγγραφέα για παιδιά και εφήβους. Πρόκειται για μία εργασία που εκκινεί από μια συναισθηματική «οφειλή» απέναντι στα αναγνώσματα της παιδικής ηλικίας, -τα οποία είθισται να μας διαμορφώνουν και να μας καθορίζουν-, αλλά και την αναγκαιότητα να παρουσιαστεί για πρώτη φορά συνολικά το έργο της Κλιάφα για παιδιά, με τρόπο μεστό και σύντομο, για ευρύτερη χρήση.

Η εργασία αυτή δράττει το νήμα της ενασχόλησης με τα παιδικά βιβλία της Κλιάφα από προηγούμενες σχετικές μελέτες -δημοσιευμένες και αδημοσίευτες-, και επιχειρεί να το συνεχίσει, ενθαρρύνοντας το άνοιγμα της κουβέντας γύρω από τα νεανικά βιβλία της Μαρούλας Κλιάφα αλλά και της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας γενικότερα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μελέτης αυτής είναι ότι θεματογραφεί το βίο και το έργο μιας εν ζωή συγγραφέως, συντοπίτισσας θεσσαλής, -πρακτική όχι συχνή των μελετητών και θεωρητικών της λογοτεχνίας, που συνήθως καταπιάνονται με λογοτέχνες που έχουν πια φύγει από τη ζωή. Επιπλέον, οι «Μικρές ιχνηλατήσεις στο έργο της Μαρούλας Κλιάφα για παιδιά» καταφέρνουν να χωρέσουν σε λίγες σελίδες (66 σελ) τον εκδοτικό πλούτο της πολυγραφότατης Τρικαλινής συγγραφέα, ώστε το βιβλίο αυτό να μπορεί να εύκολα αξιοποιηθεί από παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, επιστήμονες κτλ. Η μορφή του βιβλίου υπηρετεί την ανάγκη του σύγχρονου αναγνώστη, του εξοικειωμένου με την τεχνολογία, αλλά και είναι αντιπροσωπευτικό της βούλησης ανθρώπων που θέλουν από μόνοι τους να δημοσιοποιήσουν την πνευματική τους παραγωγή, αφού είναι εκδομένο σε ψηφιακή μορφή (Ebook) με τη διαδικασία της αυτοέκδοσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν το βιβλίο από την ιστοσελίδα www.yantzi.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass