ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Ζ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Αφύπνιση των συνειδήσεων μέσα από τον πολιτισμό

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 12:10

Στο κατάμεστο από κόσμο «Χατζηγιάννειο» παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το βιβλίο της Ζωής Καλαφάτη «Φοβάμαι να κάνω όνειρα».

«Εμείς δε φοβόμαστε να κάνουμε όνειρα», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισημαίνοντας ότι «η πόλη μας διαθέτει ένα σημαντικό πολιτιστικό δυναμικό, με φορείς, πρόσωπα και συλλόγους με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Αυτό το δυναμικό έχουμε χρέος να το στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε. Η Ζωή Καλαφάτη ανήκει σε αυτούς τους ανθρώπους και με τα κείμενά της διεισδύει στη ζωή μας».

Εκπροσωπώντας το «Χατζηγιάννειο» πνευματικό κέντρο η Δέσποινα Αράπκουλε υποστήριξε ότι «η κρίση αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες».

Το έργο της συγγραφέως εξήρε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος της UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη τονίζοντας ότι στόχος μας είναι «να αφυπνίσουμε συνειδήσεις μέσα από τον πολιτισμό. Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοια μυαλά ανάμεσά μας που θέλουν την αφύπνισή μας. Η Ζωή Καλαφάτη έχει άποψη και δε φοβάται τίποτα και κανέναν». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πολιτιστική εκπρόσωπος Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδος Άννυ Γιαβασιάν.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, οι εκδόσεις «Οδός Πανός» και το «Παλαιοβιβλιοπωλείο». Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Χρονάς, ποιητής- εκδότης, η φιλόλογος Βαρβάρα Τζαβίδη και η κοινωνιολόγος και σύμβουλος διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού Διονυσία Τριπολίτου. Τον συντονισμό έκανε ο Περικλής Καμάρης, από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαρισαίων, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο αφηγήθηκε η συγγραφέας. Την παρουσίαση πλαισίωσε τμήμα μαθητών από τη χορωδία και την ορχήστρα του γυμνασίου Γιάννουλης, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Ελένης Μπιώτη.

Η συγγραφέας σε ένα απάνθισμα 54 χρονογραφημάτων πραγματεύεται κοινά ζητήματα σύγχρονου προβληματισμού που μας αφορούν όλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass