«Χοντρή» και «ζωντανή συγγραφή» στο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2017 18:57

Για την παράσταση «Χοντρή», της ομάδας χορού OFF ART, στο 2o φεστιβάλ «Open nights» στο Θέατρο ΟΥΗΛ στις 20 Ιανουαρίου, ο εικαστικός Αντώνης Καρακωνσταντάκης, έγραψε:

Σκηνικό λιτό, Για ένα γενέθλιο γιορτής ή θλίψης; Χορός στο χώρο, αρχέγονος ορυμαγδός κινήσεων, μυών συσπάσεις ελεγχόμενες, βέλτιστη μέθη. Βουλιμίας κορύφωση και κατακρήμνιση. Ηδονικές αισθήσεις και  απαγόρευση. Κραδασμοί συνείδησης, για διατήρηση μιας φόρμας, κοινώς αποδεκτής. Πάλη αυτοσυγκράτησης, ισορροπίας στο μεταίχμιο, των θέλω και των πρέπει. Λύτρωση κι ανάσα βαθειά, με χειροκρότημα, Για μια παράσταση, καθημερινού αγώνα, δίχως τέλος. Χορός – ερμηνεία: Ρούλα Καραφέρη. Χορογραφία:  Μαρία Ραπτοτάσιου. Η  «Χοντρή» θα παρουσιαστεί ξανά την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 9:15μ.μ. στο ΟΥΗΛ. Αμέσως μετά, η λογοτεχνική performance Anti-Narrative συνδυάζει τη ζωντανή συγγραφή μέσω διαδικτύου με μία ταυτόχρονη διάδραση με το κοινό. Στην performance συμμετέχουν είτε ζωντανά είτε μέσω διαδικτύου πεζογράφoι και ποιητές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η performance έχει παρουσιαστεί με διαφορετικές συνθέσεις σε φεστιβάλ στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τη Λεμεσσό από το 2014 μέχρι σήμερα: PhotoBiennale Logos (Antinarrtive_LOGOS), Make ARt Festival, Mediterranean Art Bodies (ANtinarrative_Balance_), Back to Athens, Sardam Aletrnative Readings Festival, Insignificances (Antinarrative_Details). Ο πυρήνας Anti-Narrative αποτελείται από τους Χρήστο Μαρτίνη, Πάνο Παπαπαναγιώτου, Γιάννη Αντάμη, Ιωάννα Ντούλα, Κωσταντίνο Παπαπρίλη-Πανάτσα και το μουσικό Γιώργο Κοντογιαννίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass