ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ"

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2017 8:30

Μια ακόμα σπουδαία συναυλία θα παρουσιάσει σήμερα στις 8:30μ.μ. το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» που διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια συναυλία Μουσικής Δωματίου.

Η ιδιαιτερότητα μιας συναυλίας Μουσικής Δωματίου (μικρό σύνολο που αποτελείται από δύο έως έξι καλλιτέχνες), είναι ότι πρέπει να συμφωνήσουν οι σκέψεις όλων των καλλιτεχνών για την ερμηνεία ενός έργου, προκειμένου να αποδώσουν ένα ομοιογενές μουσικό αποτέλεσμα. Στη συναυλία με τίτλο «Kαι με πιάνο και χωρίς» θα ακούσουμε δύο αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Ένα κουαρτέτο εγχόρδων που ανήκει στην δεύτερη περίοδο του έργου του Beethoven με την ονομασία Razumovsky, το οποίο περιέχει χαρακτηριστικά ρωσικά θέματα, καθώς γράφτηκε κατόπιν ανάθεσης για τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βιέννη, κόμη και αργότερα πρίγκιπα. Στο δεύτερο μέρος, ένα κουιντέτο του Dvorak για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων. Ένα έργο στο οποίο διακρίνεται η μίξη της χαρακτηριστικής προσωπικής γραφής του συνθέτη με παραδοσιακά τσέχικα στοιχεία. Οι πέντε καλλιτέχνες που αποτελούν το συγκεκριμένο σύνολο είναι εξαίρετοι βιρτουόζοι διεθνούς βεληνεκούς, και έχουν στο ενεργητικό τους πλήθος συναυλιών Μουσικής Δωματίου στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου. Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Δημήτρη Χανδράκη και Ανδρέα Παπανικολάου στο βιολί, τη Χαρά Σειρά στη βιόλα και το Δημήτρη Τραυλό στο τσέλο. Έκπληξη της βραδιάς θα είναι η Δόμνα Ευνουχίδου στο πιάνο, ένας άνθρωπος που παίζει καθοριστικό ρόλο στα μουσικά γίγνεσθαι της χώρας μας, ορόσημο της πιανιστικής εκτέλεσης. Θα ερμηνεύσει ένα απαιτητικό δεξιοτεχνικά και εκφραστικά κουιντέτο του Αντονιόνι Ντβόρζακ. Πρόκειται για μια συναυλία «σταθμό» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και οι φίλοι της μουσικής δεν πρέπει να χάσουν. Προπώληση: Γραμματεία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, πλατεία Λαού (2410.536886 και 2410.259936) από 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι. Εισιτήρια 10 € κανονικό - 5 € μειωμένο (Φοιτητές, Σπουδαστές, Κάρτα ανεργίας)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο αυτό, είναι αφιερωμένο στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο κατασκευάζοντας μουσικά όργανα από απλά υλικά. Σ’ αυτό το παιχνίδι γνώσης θα πρωταγωνιστήσει η Μάγια Παπαγεωργίου και η Δάφνη Καρελλάκη, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής. Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα « Ήβη Βοζαλή» Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, 1o γκρουπ 10-11:30 π.μ. και 2ο γκρουπ 12-1:30μ.μ. Παράλληλα, στο αίθριο του Ωδείου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, λειτουργεί έκθεση του πολυβραβευμένου φωτογράφου Ανδρέα Ζαχαράτου με τίτλο «Jazz Moments».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass