Ευρωπαϊκό εργαστήριο θεάτρου με το ΘΕ.ΑΜ.Α.

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2017 19:54

Πέρυσι στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το ΘΕ.ΑΜ.Α. έκανε αίσθηση με τους συγκλονιστικούς «Πέρσες» του Αισχύλου. Η παράσταση, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του δημιουργού του ΘΕ.ΑΜ.Α. Βασίλη Οικονόμου, ακολούθησε στη συνέχεια μία εξίσου επιτυχημένη πορεία και σε άλλα Φεστιβάλ.

Στη Λάρισα την είδαμε στη σκηνή του ΔΩΛ, όπως και το «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο το 2015. Τώρα, το μοναδικό αυτό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του συνεχίζει αδιαλείπτως το γόνιμο έργο του ως πυρήνας παιδείας της θεατρικής τέχνης. Διεθνώς αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδο στο καλλιτεχνικό του υπόβαθρο, το ΘΕ.ΑΜ.Α. συμβάλλει καίρια στην τρέχουσα διοργάνωση του 5ου εργαστηρίου C5 μαζί με την O.C.E.A.N. NG.  Το εργαστήριο πραγματοποιείται στη Στέγη Πολιτισμού του δήμου Χαϊδαρίου (Κολοκοτρώνη 36, κοντά στο μετρό «Αγία Μαρίνα») στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EDUCATHE+ (EDUCAtional THEatre – Εκπαιδευτικό Θέατρο) που στοχεύει στην ένταξη, την καλλιέργεια και την εξέλιξη του δυναμικού ανθρώπων με αναπηρία, με συμμετοχές από Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Βέλγιο και Λετονία. Από το ΘΕ.ΑΜ.Α. ο Βασίλης Οικονόμου ως ηθοποιός και σκηνοθέτης και ο Πάνος Ζουρνατζίδης ως ηθοποιός και θεατρολόγος (στη φωτογραφία ως Ξέρξης και Δαρείος αντίστοιχα στους «Πέρσες») διδάσκουν στο εργαστήριο, το οποίο και συντονίζουν μαζί με τον Δημήτρη Κατσιδονιώτη. Το εργαστήριο, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με την performance «Reflections» (Αντανακλάσεις) στις 20.30 με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass