ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Πλημμύρισε με παράδοση το ΔΩΛ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 15:35

«Κοντούλα η βλάχα», χόρεψαν τα παιδιά του Συλλόγου Αβδελιωτών και άνοιξαν το 8ο Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικό Ωδείου Λάρισας.

Με στόχο να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα τρόφιμα γίνεται για την ενίσχυση των συσσιτίων ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 του μηνός, το Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα». «Στόχος μας και φέτος είναι να παρουσιάσουμε ένα όμορφο θέαμα και να συγκεντρώσουμε όσο γίνεται περισσότερα τρόφιμα», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεατικών Συλλόγων Νανά Μαυραντζά για να προσθέσει ότι «το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι μήνυμα ενότητας, προσφοράς και σύμπνοιας. Ήταν μια ιδέα του Δημήτρη Ακριβούλη, να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ με κοινωνικές δράσεις και πάνω σε αυτή την ιδέα πατήσαμε και δημιουργήσαμε και φέτος τον Άη Βασίλη άργησε μια μέρα».

Στην οργανωτική επιτροπή μετέχει ο Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Συνολικά συμμετέχουν 23 σύλλογοι του νομού: Αβδελιωτών, Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρίου Σχολής Αμπελακίων, Φίλων Λαϊκής Παράδοσης, Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού Ελασσόνας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυστιωτών Καππαδοκίας «Ο Άγιος Βασίλειος», Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Πελασγός», Σύλλογος Αργιθεατών Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος», η χορευτική ομάδα «Ξένιοι Κρήτες», η Λέσχη Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων «Ιπποκράτης», Μορφωτικός – Λαογραφικός Σύλλογος Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης», Πολιτιστικός Σύλλογος του ΟΤΕ, Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου, Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος», Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων νομού Λάρισας, Σύλλογος Ανατολιτών «Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος», Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτών «Οι Καλαρρύτες», Σύλλογος Βερδικουσιωτών Λάρισας, Λέσχη Πολιτισμού «Άγιος Κωνσταντίνος», Σύλλογος Κυπρίων Λάρισας.

Αντί εισιτηρίου σε όλες τις εκδηλώσεις προσφέρονται τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με συναυλία - αφιέρωμα για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, «Αιώνιος Έφηβος» από την ορχήστρα «Νέοι Μουσικοί χωρίς Σύνορα», παρουσιάζοντας τα μελοποιημένα ποιήματά του. Ώρα έναρξης : 7.30 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ζωή και Κότα με Χαβίτς και με Κορκότα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μποσταντζόγλου με πρωταγωνιστές τον Λαρισαίο Τάκη Βαμβακίδη και τον Αλέξη Παρχαρίδη. Ώρα έναρξης: 9 το βράδυ.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου οι ομάδες ποδοσφαίρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του ΤΕΕ Κ.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ θα παίζουν φιλικό αγώνα στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Ώρα έναρξης : 3.30 το μεσημέρι.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα τελετών του ΤΕΙ Λάρισας, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η ιστορία της Άλκηστις» του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας «Άλκηστις» σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ώρα έναρξης : 1.30 το μεσημέρι.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass