ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Τριήμερο fashion film festival

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 11:30

To 1ο fashion film festival διοργανώνεται στη Λάρισα 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που στοχεύει μέσα από τις ταινίες να παρουσιάσει τον κόσμο της μόδας, όχι ως επίδειξη και προβολή των τάσεων της μόδας, αλλά καταγράφοντας τη σχέση της μόδας με τον Κινηματογράφο και την αλληλεπίδρασή τους προς το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Στις 6: 30 το απόγευμα Θέατρο ΟΥΗΛ. Εργαστήριο: Αναβίωση των «θρυλικών Κυριών» της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Παρασκευή Μπασιούκα. Απόφοιτη των σχολών , «Μalu Wilz» και «Nouveau Contour». Εκπαιδεύτρια make up artist. Ευαγγελία Ντάγκαλου: hair style.

Στις 8: 45 το βράδυ Θέατρο ΟΥΗΛ: Συζήτηση με θέμα: «Εξερευνώντας τα όρια ανάμεσα στη μόδα και στον Κινηματογράφο. Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του Κινηματογράφου και η επίδρασή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι». Ομιλητές: Λάκης Γαβαλάς – Γιώργος Λιμναίος. Συντονιστής Άκυς Μητσιούλης

Στις 10 το βράδυ event έναρξης. Δεξίωση. Σαξόφωνο από το μουσικό Γιώργο Βασδέκη. Προβολές από το χώρο της μόδας.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, αφιέρωμα: «Ο κόσμος της μόδας όταν σβήνουν τα φώτα».

Στις 6 το απόγευμα έως 7:30 το απόγευμα «Coco Before Chanel» ( 2009). Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η 18χρονη Γκαμπριέλ εγκαταλείπει το ορφανοτροφείο και γίνεται, μαζί με την αδερφή της, τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Γνωστή ως Κοκό, βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά ενός πλούσιου, αργόσχολου αριστοκράτη, ερωτεύεται έναν Βρετανό επιχειρηματία και αρχίζει να σχεδιάζει τα πρώτα καπέλα και ρούχα.

Στις 7:30 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, «Το Αληθινό Κόστος» (2015), ντοκιμαντέρ το οποίο εξερευνά το πραγματικό κόστος και την πραγματική επιρροή της μόδας στους ανθρώπους.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Στις 9 το βράδυ έως τις 10:30 το βράδυ, «Τζία» (1998), η αληθινή ιστορία της Τζία, ενός τόπ μόντελ στα τέλη της δεκαετίας του 70 από την άνοδό της μέχρι το μοιραίο θάνατο.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου - Διαγωνιστικό

Στις 7 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση 120 δημιουργοί ταινιών. Από αυτές επιλέχθηκαν και θα προβληθούν 31 ταινίες μικρού μήκους απ΄ όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν με ανάγλυφο τρόπο το προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο αυτής της μεγάλης βιομηχανίας που περιλαμβάνει όλο τον κόσμο της μόδας.

Τo fashion film festival διοργανώνεται από την artfools σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass