Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2017 11:54

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

 Αποκριάτικη γιορτή

με "Βασίλισσα την Κρέπα!

*Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας  γιορτάζει την αποκριά με βασίλισσα την "Κρέπα". Την  Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου  και τις ώρες 6.30- 8.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο  θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο δρώμενο με χορό, μουσική και πολλές κρέπες από τη Σχολή  Μαγειρικής Τέχνης ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Λάρισας.

«Ο Πατέρας» στο Θέατρο Τεχνών

*Πρεμιέρα κάνει αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ το «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας, με το κλασικό αριστούργημα του Στριντμπεργκ «Ο Πατέρας» με τον σκηνοθέτη-ηθοποιό Γιώργο Βούρο να πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο και να σκηνοθετεί ταυτόχρονα την παράσταση.     «Ο Πατέρας», θα ξεκινήσει με τρείς αρχικά παραστάσεις, γι΄ αυτή την εβδομάδα της Αποκριάς. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 23/2, ώρα 9  με λαϊκή γενική είσοδο: 5€, (όπως άλλωστε και για κάθε Πέμπτη, στη συνέχεια), την Παρασκευή 24/2, ώρα 9 μ.μ και ειδικά γι΄ άυτό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, με απογευματινή στις 7 μ.μ.

Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι, κανονικό 8€ και Μαθητικό, παιδικό-φοιτητικό και ανέργων 5€.

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες, καθημερινά πρωϊ: 10 - 2 & το απόγευμα: 6 - 9  στο  τηλ: 2410-534313.

Συναυλίες σε σχολεία της Λάρισας

*Το μουσικό ντουέτο «Μεσόγειος», αποτελούμενο από την Αλεξάνδρα Τσούκη - πιάνο, κρουστά, φωνή(με ρίζες από το Συκούριο) και τον Δρ. Στέργιο Τάτσιο – φωνή(με καταγωγή από τη Σπηλιά Κισσάβου) έρχεται από την Αθήνα και πάλι στη Λάρισα  τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαρτίου, μετά από τις τέσσερις τελευταίες επιτυχημένες συναυλίες που είχε δώσει στο νομό Λάρισας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο του 2016 και μετά από μία σειρά εμφανίσεων που έδωσε με εξαιρετική επιτυχία τόσο σε μουσικές σκηνές στο Παρίσι(το Νοέμβριο 2016 ) όσο και σε μουσικές σκηνές και πολυχώρους πολιτισμού στην Αθήνα.

    Αυτή τη φορά έρχεται για να δώσει τέσσερις συναυλίες στα 7ο, 12ο, 13ο και  30ο  Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας, στα πλαίσια   εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο εκπόνησαν τα μέλη του και εγκρίθηκε από το ΙΕΠ και το ΥΠ.Π.Ε.Θ.  για να παρουσιαστεί σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Η ονομασία του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένα «Ξεχωριστό Μουσικό Ταξίδι στην Υδρόγειο» και έχει ως σκοπό να γνωρίσει τους μαθητές με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του μουσικού τους πολιτισμού. Οι ημερομηνίες, οι ώρες και τα σχολεία όπου θα δοθούν οι συναυλίες στη Λάρισα έχουν ως εξής: 

-Δευτέρα 6 Μαρτίου ,από ώρα 10-11.20 π.μ. στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 11.45 π.μ - 13.05 μ.μ. στο   12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

- Τρίτη  7 Μαρτίου ,από ώρα  10 -11.20 π.μ. στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 11.45 π.μ- 13.05 μ.μ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου»

Το Θέατρο-Σκηνή Παραστατικών Τεχνών «Οδοιπόροι» στο πλαίσιο της προσπάθειας της να παρουσιάσει και να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, φιλοξενεί το θεατρικό εγχείρημα " Ρε Αλέξης" και τον Βασίλη Κυριάκου, στο έργο του Νίκου Κούνδουρου «Η απολογία του Θεόφιλου Τσάφου». Η απολογία στο δικαστήριο ενός 26χρονου άψογου απόφοιτου Νομικής και πρώην Αξιωματικού της ΕΣΑ για το φόνο της αριστερής φοιτήτριας και κοπέλας του Καίτης. Κίνητρα πολιτικά και ερωτικά. Ψυχολογικά στοιχεία ενός ανθρώπου στα όρια της «κανονικότητας» και της «σχιζοφρένειας» σε μια «κανονική» κοινωνία που έχει σύνθημα «O Θάνατός σου η Ζωή μου». Συντελεστές: Συγγραφέας: Νίκος Κούνδουρος, Σκηνοθεσία: Βασίλης Κυριάκου, Θωμάς Μπέρετ, Γιώργος Βαλέτας. Ερμηνεύει: Βασίλης Κυριάκου. Διδασκαλία ρόλου: Γιώτα Κουνδουράκη. Σκηνική επιμέλεια: Ιάκωβος Γαβράς. Αφίσα: Εύη Καλούδη. Βοηθοί οργάνωσης παραγωγής- ταξιθεσία - υποδοχή: Καλλιόπη Γκαρλέμου, Κατερίνα Κατσούρα, Φανή Ντάβου, Άννα Χριστοδούλου. Είσοδος με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς. Οι παραστάσεις στο Θέατρο ΟΥΗΛ θα δοθούν την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ, ενώ η προσέλευση του κοινού θα γίνεται από τις 9μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass