Εργαστήρι ψηφιδωτού από τα μέλη του Π.Π.Α. στον «Ξενώνα Ραψάνης»

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2017 19:28

 

Με τη δεύτερη ενότητα του σεμιναρίου σχεδιασμού και κατασκευής ψηφιδωτού συνεχίστηκαν το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου 2017, οι εκδηλώσεις του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν αποκλειστικά μέλη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας από τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη της εικαστικού Ηλέκτρας Παπαγιαννάκη και περιλάμβανε εκμάθηση της τεχνικής δημιουργίας ψηφιδωτού με κομμάτια από πλακάκι.

Στην κεντρική αίθουσα του «Ξενώνα Ραψάνης» στήθηκε ένα εικαστικό εργαστήρι, στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες επέλεξαν μοτίβα, σχεδίασαν, έκοψαν τα πλακάκια σε ψηφίδες και κόσμησαν με τις δημιουργίες τους την επιφάνεια τριών μεγάλων ξύλινων τραπεζιών και διαφόρων διακοσμητικών του «Ξενώνα».

Η συγκεκριμένη δράση βασίστηκε στη φιλοσοφία υλοποίησης των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται και ενθαρρύνεται η συμμετοχή ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης σε συλλογικές δράσεις που αφορούν πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως η επαφή με την τέχνη και τη δημιουργία, ο κοινωνικός προβληματισμός καθώς και η οικολογία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass