Πρεμιέρα με Κορεάτικο Κινηματογράφο

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 11:41

 

 

 

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools άνοιξε χθες τις πύλες του στη Λάρισα με προβολές στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο και άλλους εναλλακτικούς χώρους.

Κεντρική εκδήλωση της χθεσινής ημέρας το αφιέρωμα στον Κορεάτικο Κινηματογράφο στη Δημοτική Πινακοθήκη. Αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας βρέθηκε στη Πινακοθήκη, όπου συναντήθηκε με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ και παρακολούθησαν το έργο «Αρχιτεκτονική». Πριν την έναρξη των προβολών έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης καλωσόρισε της Κορεάτικη αντιπροσωπεία στη Λάρισα και μίλησε για το σπουδαίο αυτό κινηματογραφικό θεσμό που καθιερώθηκε στη πόλη και άπλωσε τη φήμη του εκτός συνόρων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δεξίωση στο φουαγιέ της Πινακοθήκης.  Το φεστιβάλ που στηρίζεται από το υπουργείο πολιτισμού, την περιφέρεια Θεσσαλίας  αλλά και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη με το αφιέρωμα στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία με 6 σχετικά ντοκιμαντέρ Α΄και Β΄προβολής και αντίστοιχες συζητήσεις, το οποίο ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος  «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» ,και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση ( Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο) και εθνικούς πόρους.  Προσκεκλημένοι του αφιερώματος είναι οι σκηνοθέτες Απόστολος Καρακάσης και  Άκης Κερσανίδης, οι οποίοι μετά την προβολή της ταινίας τους θα συζητήσουν με το κοινό. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο κριτικός Κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Νίκος Αρτινός. Οι προβολές του αφιερώματος θα γίνουν στις 6 το απόγευνμα στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με τη στήριξη της οποίας γίνεται το αφιέρωμα. Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι στις 6μ.μ. «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία (2016) – Β΄ Προβολή»

(Σκηνοθεσία: Απόστολος Καρακάσης-Συζήτηση με τον σκηνοθέτη  στις 7:30 μ.μ.) και 8.30μ.μ. «SHIFT CHANGE: Putting Democracy to Work» (2012) – Α΄ ΠΡΟΒΟΛΗ (Σκηνοθεσία: Mark Dworkin, Melissa Young). Ακόμη σήμερα Τετάρτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ θα γίνονται προβολές animation. Το animation είναι το αγαπημένο κομμάτι των νέων, φίλων του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ και  στην 9η διοργάνωση επιλέχθηκαν και  θα προβληθούν 15 ταινίες μικρού μήκους animation από όλο τον κόσμο. Θα προβληθούν οι ταινίες: (In)Felix - Italy , A Space In Time- France,Agrinoui - Cyprus, ANYU – OR HOW STALIN LOST HIS NOSE- Germany,CHIKA, THE DOG IN THE GHETTO- Germany,E IS FOR EVOLUTION- Germany, Munchies -United Kingdom, RabbitBlood -Turkey, Shit- Germany, Superbia -Hungary, The Right Way -Spain, THE RUNNER-  Greece, The Vast Landscape -Croatia, Verikoka -Greece, You are not the strongest –Spain. Στη συνέχεια και στα πλαίσια του αφιερώματος στον σκηνοθέτη Θόδωρο Μαραγκό θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ   Black Μπεε! - 9 μ.μ. (περίπου). Βασικοί πρωταγωνιστές : Egisto Pesole,, Στάθης Μαραγκός, Μαρία Μανιμανάκη./

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass