Στάσεις Πολιτισμού

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2017 11:44

Σύντομα και περιεκτικά τα πολιτιστικά δρώμενα στη Λάρισα και στα περίχωρα. Η στήλη "Στάσεις Πολιτισμού" όπως δημοσιεύεται καθημερινά στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Επιμέλεια : Νατάσα Πολυγένη. Επικοινωνία: natasa@eleftheria.gr

 

«Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου

Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στη Λάρισα

*Το «3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεόδωρος Αγγελόπουλος» διοργανώνουν η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, από τη Δευτέρα 6 μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Το φετινό Πανόραμα, είναι εμφανώς αναβαθμισμένο, καθώς μεγαλώνει η διάρκειά του, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό, σπουδαίοι παλιοί και καινούριοι σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Φέρρης στον οποίο θα είναι αφιερωμένο, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Βασίλης Βαφέας,η  Λάγια Γιούργου, ο Χρήστος Δήμας, ο Αλέξανδρος Αβρανάς, αλλά και ηθοποιοί όπως η Γιώτα Φέστα, ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Ελένη Ρουσσινού. Θα προβληθεί η ταινία  «Ο μελισσοκόμος»  του Θ. Αγγελόπουλου, του οποίου το όνομα φέρει τιμητικά το Πανόραμα επειδή δόξασε το ελληνικό σινεμά στα πέρατα της γης και θα τιμηθεί ο Λαρισαίος σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, μόνιμος συνεργάτης του. Επιπλέον, το Φεστιβάλ θα τιμήσει την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου για τη 40χρονη προσφορά της και το βραβείο θα παραλάβει ο πρόεδρός της Ανδρέας Τύρος. Η είσοδος είναι 4 ευρώ για κάθε ημέρα ανεξαρτήτως προβολών

Εορτασμός Γαλλοφωνίας στη Λάρισα

*Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στα πλαίσια του εορτασμού του διεθνούς θεσμού  της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι και τις 31 Μαρτίου έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Παρίσι-Σκηνές καθημερινότητας». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Η καθημερινότητα της ζωής του Παρισιού, η κίνηση των δρόμων της, η παρουσία των απλών ανθρώπων, μικρές και «ασήμαντες» λεπτομέρειες από κτίρια και χώρους είναι το θέμα της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας.
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι παρουσιάζουν στο κοινό εικόνες που αποτυπώνουν τη μοναδικότητα αυτής της πόλης, όπως τις αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός τους φακός. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης 

Η μονή του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο

Την Κυριακή 12 Μαρτίου  και ώρα 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης, παρουσιάζουν το βιβλίο του Τυρναβίτη αρχιτέκτονα - μηχανικού κ. Βασίλη Τσολάκη «Η μονή του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο» . Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Λάρισας, και ο συγγραφέας.

 

Παραδοσιακή εκδήλωση Κοκκινοπλιτισσών

*Τον χορό του Άη Θόδωρου θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτισσών Ελασσόνας, την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 7.30 το βράδυ, στο κέντρο «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας. Την όμορφη παραδοσιακή εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακή ορχήστρα από τους: Κώστα Κωστούλη(κλαρίνο), Μάριο Σαρακατσιάνο(λαούτο – τραγούδι), Λευτέρη Γάλλο(βιολί), Γιάννη Σαμόλαδο(κρουστά), με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Η είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ(αναψυκτικό – καφές) με δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass