Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:31

Το 5o Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης που οργανώνει το περιοδικό Θράκα, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 17 Μαρτίου υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και του κύκλου ποιητών. Φέτος  τιμώμενη πόλη είναι η Καβάλα και για αυτό είναι  προσκεκλημένοι οι Καβαλιώτες ποιητές: Γιώργος Αλισάνογλου, Δήμητρα Κατιώνη, Δημήτρης Λεοντζάκος και Γεωργία Τριανταφυλλίδου.

Είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ θα είναι διήμερο. Το φεστιβάλ παρουσιάζει  ο Γιάννης Μπασκόζος και θα κλείσει με συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Θα φιλοξενηθεί στο “Mosh Pit” και στο “Stage” .  
Η λογική και η φιλοσοφία του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ είναι συνδεδεμένη με τη λογική και τη φιλοσοφία του περιοδικού Θράκα. Στόχος εκτός από το να γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λάρισας ήταν να ξεπεράσει την έννοια του τοπικού καθώς και η ανάδειξη και παρουσίαση της ποίησης έξω από αποστειρωμένα περιβάλλοντα. Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ είναι μία από τις λίγες λογοτεχνικές εκδηλώσεις που το κοινό της είναι έξω από τον κλειστό χώρο της λογοτεχνίας. Είναι μια γιορτή της ποίησης όπου οι ποιητές και οι θεατές είναι ελεύθεροι να καπνίσουν, να πιούν να μοιραστούν σκέψεις, να προβληματιστούν και στο τέλος της κάθε βραδιάς ακόμα και να χορέψουν και να διασκεδάσουν.  Η αντικομφορμιστική λογική του  και η εξωστρέφεια του το έχουν κάνει δημοφιλή στους νέους λογοτέχνες της χώρας μας αλλά κα  στη νεολαία της πόλης η οποία είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass