ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Ο κύριος Τιμόθεος και το Χαμένο Πετράδι της Γνώσης

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 7:15

Δύο παραστάσεις για το κοινό θα δώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα, η Παιδική Σκηνή του «Θεσσαλικού Θεάτρου», στο «Θέατρο του Μύλου», με το υπέροχο έργο για παιδιά του Στέφανου Κοσμίδη «Ο Κύριος Τιμόθεος και το χαμένο πετράδι της γνώσης». Δίνεται έτσι η τελευταία ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την υπέροχη αυτή παιδική παράσταση, παρέα με τα παιδιά τους. Η είσοδος για όλους θα είναι στα 7 €.

Λίγα λόγια για το έργο:

…Ο Τιμόθεος, πολίτης μιας ξεχασμένης χώρας, δουλεύοντας για λογαριασμό του Βασιλιά της χώρας, μπλέκει σε μια περιπέτεια που θα τον αλλάξει για πάντα. Αρχικά κατηγορείται από το Κυβερνήτη της χώρας, γνωστό με το όνομα «Δέλτα Κάπα», ότι έχει κλέψει το διαμάντι της Γνώσης. Ο Κυβερνήτης τον φυλακίζει στο Χωροχρόνο. Εκεί ο Τιμόθεος πρέπει να περάσει τους πέντε πλανήτες, τα πέντε επίπεδα της γνώσης και να βρει τον Ξιφομάχο «Ίττο » που θα τον οδηγήσει στην «Τελική Πύλη» για να επιστρέψει σπίτι. Οι πέντε πλανήτες έχουν δημιουργηθεί από την ενέργεια των παροιμιών που ξεχάστηκαν και ταξίδεψαν μακριά από τον κόσμο των ανθρώπων. Ο Τιμόθεος μέσα από τις παροιμίες και από τη λαϊκή σοφία θα βρει το θάρρος, το κουράγιο και τη γνώση να αντιμετωπίσει τον «Δ. Κ.» και να επιστρέψει τη χαμένη γνώση στον κόσμο… Ένα παραμύθι για τη σοφία της γλώσσας, το θάρρος και την αυτοεκτίμηση, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα όπου όλα συμβαίνουν στη σκηνή σαν παιχνίδι. Μια παράσταση που μιμείται τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά, τον τρόπο που δημιουργούν με τη φαντασία τους. Βασίζεται σε γνωστές και άγνωστες παροιμίες και μέσα από αυτή, οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη του παραμυθένιου ταξιδιού ανακαλύπτοντας τη δύναμη που κρύβουν οι παροιμίες.… Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:

Έλενα Γκατζά, Νίκος Ζαρκογιάννης, Χρήστος Κορδελας, Ανδρομάχη Μακρίδου, Δημήτρης Όντος, Αλίκη Τσάκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass