ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

«Το μάθημα» αύριο στο «Χατζηγιάννειο»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 10:55

Την βουλγαροελληνική ταινία «Το μάθημα» προβάλλει αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου στις 7 και 9:30 μ.μ., η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο «Χατζηγιάννειο».

Οι Βούλγαροι σκηνοθέτες Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ μάστορες του σασπένς, μας διηγούνται μέσα από την ταινία τους «Το μάθημα», μια ιστορία που έχει να κάνει με την ηθική, μετά από μια ληστεία. Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα μικρό βουλγαρικό χωριό. Ύστερα από μια κλοπή στην τάξη της, μια δασκάλα επιχειρεί να δώσει στους μαθητές της ένα μάθημα. Εν τω μεταξύ, αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο άντρας της δεν έχει πληρώσει το δάνειο της τραπέζης και χρησιμοποίησε τα λεφτά που πήρε για να αγοράσει το τροχόσπιτό του. Έχει τρεις μέρες μόνο να πληρώσει αυτό το χρέος, αλλιώς θα της πάρουν το σπίτι. Το μάθημα συγχώρεσης που προσπαθεί να διδάξει μια νέα δασκάλα στα παιδιά μετατρέπεται απροσδόκητα σ’ ένα μάθημα ζωής για την ίδια. Η καθημερινότητα είναι αμείλικτη για τη Νάντε, και τα οικονομικά προβλήματα θα την οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Χωρίς ίχνος διδακτισμού, η ταινία παραδίδει ένα μάθημα θάρρους και αποφασιστικότητας απέναντι σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον που καπηλεύεται το φόβο και την ανάγκη για επιβίωση. Ένα από τα δυνατά χαρτιά της ταινίας είναι ότι μεταμορφώνεται κάποια στιγμή από δράμα σε κοινωνικό θρίλερ. Θα μπορέσει η δασκάλα να πληρώσει το χ ρέος, χωρίς να θυσιάσει τις αρχές της; Μάθημα νταρντενικής λιτότητας, κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής οξυδέρκειας με πολλά διεθνή φεστιβαλικά βραβεία (Σαν Σεμπαστιάν, Γκέτεμποργκ, Θεσσαλονίκη, Σόφια). Πρωταγωνιστούν: Μαργκίτα Γκόσεβα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάνκα Μπρατόεβα, Στεφάν Ντενολγιούμποφ. Γενική είσοδος 4 ευρώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass