ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡ. ΑΛΜΥΡΟΥΛΗ

«Η άδεια υπήρχε, τελευταία στιγμή άλλαξαν οι όροι»

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 15:00

Για συκοφαντία και ελλιπή ενημέρωση κατηγορούν τον κ. Χρήστο Αλμυρούλη, οι διοργανωτές των συναυλιών «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» που πρόσφατα ανακοίνωσαν την ακύρωση των μουσικών παραστάσεων, γεγονός που προκάλεσε τη δημόσια παρέμβαση του κ. Αλμυρούλη μέσω της «Ε».

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του ο κ. Αλμυρούλης, ισχυρίστηκε ότι οι λόγοι της ακύρωσης αφορούσαν στο γεγονός ότι οι διοργανωτές δεν είχαν πάρει άδεια από τον συνθέτης κ. Μαρκόπουλο. Οι διοργανωτές των συναυλιών, απαντούν στα όσα τους καταλογίζει ο κ. Αλμυρούλης επισημαίνοντας τα εξής:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη, λύπη και απορία διαβάσαμε στο φύλλο της «Ελευθερίας» της 18ης Μαρτίου 2017 επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Χρήστου Αλμυρούλη σχετικά με την ακύρωση των συναυλιών με το έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε Λάρισα, Τύρναβο και Ελασσόνα. Στην εν λόγω επιστολή ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι «οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια» σχετικά με την ακύρωση των συναυλιών χρησιμοποιώντας όμως συκοφαντικά κατά των διοργανωτών επιχειρήματα. Μας υποδεικνύει μάλιστα για το πώς έπρεπε να ενεργήσουμε πριν ανακοινώσουμε τις συναυλίες χωρίς να γνωρίζει τους λόγους ακύρωσης, χωρίς να γνωρίζει συμφωνίες που έχουν γίνει και έχοντας παντελή άγνοια των έγγραφων δεσμεύσεων που είχαν τεθεί από τον αρμόδιο φορέα για την αδειοδότηση των εν λόγω συναυλιών.

Σύμφωνα με τον κ. Αλμυρούλη, οι συναυλίες ακυρώθηκαν «γιατί οι διοργανωτές δεν έκαναν το αυτονόητο, να ζητήσουν δηλαδή την άδεια από τον ίδιο τον δημιουργό». Πληροφορούμε τον κ. Αλμυρούλη ότι ενεργώντας νόμιμα λάβαμε στις 28/2/2017 επίσημη άδεια για την παρουσίαση των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» στις τρεις πόλεις (Λάρισα, Τύρναβο και Ελασσόνα) από τον Οργανισμό που εκπροσωπεί νόμιμα τον κ. Μαρκόπουλο και το εν λόγω έργο. Προφανώς ο κ. Αλμυρούλης δεν έχει υποχρέωση να το γνωρίζει, ούτε βέβαια και εμείς από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε στον κ. Αλμυρούλη το περιεχόμενο και τους όρους της αδείας καθώς και το σύνολο της αλληλογραφίας που υπάρχει με τους αρμόδιους φορείς. Το περιεχόμενο της αδείας, των έγγραφων όρων και των συμφωνιών που υπήρξαν, την αθέτησή τους καθώς και τις ενδεχόμενες συνέπειες θα τα γνωστοποιήσουμε εκεί που πρέπει, όταν πρέπει. Είχε όμως ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ υποχρέωση ο κ. Αλμυρούλης να μας ρωτήσει σχετικά πριν κοινοποιήσει δημόσια μέσω της εφημερίδας σας την επιστολή του.

Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει αυθαίρετα και να διασκευάζει ένα τόσο σημαντικό έργο χωρίς την άδεια και την έγκριση του ίδιου του δημιουργού». ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ! Προφανώς όμως κ. Αλμυρούλη υπονοείτε ότι έχουμε παρέμβει αυθαίρετα και έχουμε διασκευάσει το έργο. Πώς αντιληφθήκατε τη συγκεκριμένη πράξη μας πριν ακόμα ακούσετε το έργο; Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να συκοφαντείτε ανθρώπους χωρίς μάλιστα να έχετε γνώση των δεδομένων.

Προκύπτει βέβαια το ερώτημα: γιατί ακυρώθηκαν οι συναυλίες; Πληροφορούμε λοιπόν το σύνολο των ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο πολιτιστικό γεγονός που επρόκειτο να λάβει χώρα στο Νομό μας ότι οι συναυλίες ακυρώθηκαν γιατί 5 μόλις μέρες πριν την πρώτη εκδήλωση μας ετέθησαν, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων και των όρων της αδείας μας, πρόσθετες προϋποθέσεις και απαιτήσεις που δε μας είχαν γνωστοποιηθεί αρχικά (ούτε στην άδεια ούτε στην έγγραφη αλληλογραφία που υπάρχει) και οι οποίες προϋποθέσεις και απαιτήσεις ήταν αδύνατο να εκπληρωθούν εντός του ελάχιστου χρόνου που απέμενε. Για την αθέτηση των συμφωνηθέντων και τις συνέπειες εξ’ αυτών επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Κλείνοντας θα θέλαμε μέσα από αυτή την απαντητική μας επιστολή με την οποία εκθέσαμε συνοπτικά τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση των συναυλιών να ευχαριστήσουμε όλους όσους δραστηριοποιήθηκαν ενεργά (πάνω από 160 άτομα…) προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες μουσικές παραστάσεις, όλους όσους στήριξαν εμπράκτως την προσπάθειά μας καθώς και το μουσικόφιλο κοινό του Ν. Λάρισας για το έντονο ενδιαφέρον που επέδειξε.

Με εκτίμηση, Οι διοργανωτές: Σύλλογος SollArte, Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας MusicArte, Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass