ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

«Εμείς και οι άλλοι»

Δημοσίευση: 07 Απρ 2017 11:00

Εκδήλωση με θέμα «Εμείς και οι άλλοι» ιδεολογία και σχολική ιστορία, διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και ο σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας τη Δευτέρα 10 Απριλίου και ώρα 7 το απόγευμα στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», και πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ιδεολογία και σχολική Ιστορία» του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γιώργου Κυρίτση.

Το σχολικό εγχειρίδιο αποτελεί βασικό μέσο κοινωνικοποίησης των μαθητών και ειδικά η σχολική ιστορία ένα μάθημα με έντονη ιδεολογικοπολιτική φόρτιση. Το βιβλίο του Γιώργου Κυρίτση είναι μια αφορμή να εξεταστεί ακριβώς ο ρόλος της όχι ως απλού μεταδότη γνώσεων αλλά και ως εργαλείο διαμόρφωσης στάσεων, συμπεριφορών και νοοτροπιών.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι: Γιώργος Κυρίτσης – εκπαιδευτικός, συγγραφέας, Δημήτρης Δεληγιάννης – αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αναστάσιος Μάτος – φιλόλογος, Κώστας Σπανός – ιστορικός.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Μπάμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass