ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Β. ΛΕΚΚΑ ΜΕ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

«Μια αγκαλιά τραγούδια» που συνεπήρε και ενθουσίασε

Δημοσίευση: 13 Απρ 2017 12:44

Μια υπέροχη βραδιά, από αυτές που συνηθίζει να ετοιμάζει με περισσή φροντίδα και μεράκι και να παρουσιάζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, μια βραδιά «ντυμένη» με τις μουσικές κορυφαίων συνθετών της Ελληνικής μουσικής, αλλά και με την παρουσία του καταξιωμένου ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, αυτή που φιλοξένησε την περασμένη Κυριακή το κατάμεστο Θέατρο «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας. 

Ο λόγος για την ξεχωριστή συναυλία, για τη μουσική παράσταση «Μια αγκαλιά τραγούδια», που «μάγεψε» και ενθουσίασε τους τυχερούς που την παρακολούθησαν, μια βραδιά που διοργάνωσαν η αντιδημαρχία Πολιτισμού - Νεολαίας του Δήμου Ελασσόνας και ο σύλλογος «Περραιβία».
Στο εξαιρετικό συναπάντημα του Βασίλη Λέκκα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας και τον αρχιμουσικό της Δημήτρη Τσιαβέ, την Ευλαμπία Ντούλα και τη Μικτή Χορωδία του Δήμου (σε διδασκαλία της Ευλαμπίας Ντούλα) παρουσιάστηκε ένα επιλεγμένο ρεπερτόριο με δημιουργίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών και ποιητών, με ερμηνείες που γοήτευσαν, συνεπήραν και ενθουσίασαν τον κόσμο, που τραγουδούσε και χειροκροτούσε.
Να σημειωθεί ότι η χορωδιακή επεξεργασία έφερε τη «σφραγίδα» του γνωστού μαέστρου Δημήτρη Καρβούνη και οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Δημήτρη Τσιαβέ και τον Σπύρο Προσωπάρη.
Τη μουσική διεύθυνση της παράστασης είχε ο Ελασσονίτης μαέστρος Δημήτρης Τσιαβές.
«Μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», «Πιρόγα», «Αστέρι του βοριά», «Μυρτιά», «Ουρανέ», «Αν θυμηθείς το όνειρο μου», «Μικρή Ραλλού», «Μια πόλη μαγική», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός», κάποια από τα μουσικά δείγματα της βραδιάς, και αρκετά ακόμα. Με τους ερμηνευτές και τους χορωδούς να ενώνουν τις φωνές τους με τους ήχους των εκτελεστών της Φιλαρμονικής και να χαρίζουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση, γεμάτη ήχους και εικόνες από το παρελθόν και να «ξυπνούν» συναισθήματα, μνήμες και συγκίνηση, αλλά και χαρά. Και βέβαια, ανάμεσά τους ο Βασίλης Λέκκας, με την αισθαντική του φωνή, που έδειχνε να το ζει και να το χαίρεται.
Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου συγχάρηκε και ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης μαέστρους, ερμηνευτές, χορωδούς και τους εκτελεστές της Φιλαρμονικής του Δήμου για την εξαιρετική μελωδική βραδιά που χάρισαν στην πόλη. «Πάντα, ως δημοτική αρχή, στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους προάγουν τον πολιτισμό, σε έναν τόπο που τον έχει τόσο ανάγκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελασσόνας.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας Δημ. Μπουζούκης, που αναφέρθηκε στον προσκεκλημένο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, «καταθέτοντας» στο ακροατήριο άγνωστες και γνωστές αναφορές των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, και άλλων δημιουργών.
Ανάμεσα στις παρουσίες της βραδιάς: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ελασσώνος ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Λέκκας, Νίκος Γκουτζουρέλας, Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, Αναστ. Γκατζιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, αυτοδιοικητικοί, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Πέτρος Χατζής, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, δεκάδες μουσικόφιλοι όλων των ηλικιών, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass