ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Εύφημος Μνεία» σε 8χρονη φλαουτίστα

Δημοσίευση: 15 Απρ 2017 12:16

Η Νίνα Ξιώνη μαθήτρια της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ της τάξης της κ. Ειρήνης Τσερώνη, κέρδισε «Εύφημο Μνεία» στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλάουτου «Ούρις Ρούτμαν » που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 8 έως τις 10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα η μικρή Φλαουτίστα με μόλις 1,5 χρόνο σπουδές, κατάφερε να εντυπωσιάσει την τριμελή κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν διακεκριμένοι φλαουτίστες και να κερδίσει επαινετική διάκριση στη Γ’ JUNIOR κατηγορία. Η Νίνα Ξιώνη ερμήνευσε με ιδιαίτερη μουσικότητα τα επιβεβλημένα κομμάτια G. Gariboldi - Etudes mignonnes αρ. 131 Σπουδή αρ.1, G.F. Handel - Σονάτα για φλάουτο και μπάσο κοντίνουο σε φα μείζονα HWV369 4ο μέρος Allegro, καθώς και τη δική της επιλογή W.A.Mozart – «Papageno’s Little Bells» (Aria).

Τη μαθήτρια συνόδευσε στο πιάνο η πιανίστα Πέγκυ Χριστοφορίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός Φλάουτου «ΟύριςΡούτμαν» πραγματοποιήθηκε για 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία στη μνήμη του Ελβετού Φλαουτίστα « Ούρις Ρούτμαν » ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1965 και μύησε στην τέχνη της μουσικής και του φλάουτου πλήθος μαθητών, οι οποίοι κόσμησαν και κοσμούν όλες τις Ελληνικές Συμφωνικές Ορχήστρες.

Από το Δήμο Κιλελέρ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Φιλλιπούλης, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. κ Αχιλλέας Χατζούλης, το μέλος του Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Κ. και Υπεύθυνος Λειτουργίας της Μουσικής Σχολής κ. Αχιλλέας Παπαδημητρίου καθώς επίσης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σχολής κ. Γεώργιος Κουλιόπουλος συγχαίρουν την εν λόγω σπουδάστρια της Σχολής και της εύχονται πάντα επιτυχίες.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass