ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ 24 - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Ο Μύλος χορεύει»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2017 12:05

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ χορού «Ο Μύλος Χορεύει», με μια σειρά από παραστάσεις, σεμινάρια και ανοικτά μαθήματα, που θα γίνουν στο Μύλο του Παππά από 24 έως 30 Απριλίου.

Το θέμα του Φεστιβάλ είναι «Σύγχρονος χορός, επιρροές και συνεργασίες» και τον καλλιτεχνικό συντονισμό και επιμέλεια, υπογράφει η ομάδα χορού OFF ART.

Τον σύγχρονο χορό ως έννοα, μπορεί να τον προσεγγίσει κανείς σε δύο κατευθύνσεις: στιλιστικά είναι ο λεγόμενος μοντέρνος χορός από το 1920 και μετά, ενώ ημερολογιακά είναι ο θεατρικός χορός τα τελευταία 20 ή 30 χρόνια.

Το Φεστιβάλ εστιάζει σε σύγχρονους δημιουργούς της Ελληνικής και παγκόσμιας χορευτικής σκηνής και αναδεικνύει τις επιρροές και τους στόχους του κάθε καλλιτέχνη που χορογραφεί, χορεύει ή διδάσκει.

Φέτος, η Λάρισα θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες και ειδικούς στην τέχνη της κίνησης από τη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με καθηγητές και δημιουργούς από την πόλη, ενώ από την Αθήνα ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Λάρισα, το Φεστιβάλ «Athens video dance project», με ταινίες χορού από όλο τον κόσμο.

Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο Θέατρο του Μύλου και στη Σκηνή Μπαλέτου, ενώ τα ανοικτά μαθήματα και σεμινάρια στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass