ΒΑΣ. ΜΑΝΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ...

"Όσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε έχουμε ακόμη ελπίδα να πετύχουμε"

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 22:00

Το βιβλίο του Φαρσαλινού στην καταγωγή Βασιλείου Μανίκα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, την οποία διοργάνωσαν ο εμπορικός επιχειρηματικός Σύλλογος επαρχίας Φαρσάλων, οι ενεργοί πολίτες Φαρσάλων, το βιβλιοπωλείο "Πρότυπο" και οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Το βιβλίο με τίτλο "Κρίσεις και αλλαγές - Το αχώριστο δίδυμο" εκδόθηκε το 2017 και είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα. Το 2005 είχε εκδώσει το βιβλίο "Change Management - ο κόσμος αλλάζει! Εμείς;".

Ο Βασίλειος Μανίκας κατάγεται από τα Δένδρα Φαρσάλων, είναι δρ. Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάρμα Ιταλίας και έχει ΜΒΑ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Έχει μεταφράσει βιβλία από τα ελληνικά στα ιταλικά και αντίστοιχα.

Για το βιβλίο μίλησαν οι Σωτήρης Γιαννακόπουλος (αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας), Δημήτρης Φεγγίτης (οικονομολόγος - σύμβουλος ανάπτυξης) και Γιάννης Φίκας (συγγραφέας) ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου επαρχίας Φαρσάλων κ. Γιώργος Πιτσάβας. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Όταν η κρίση γίνεται τρόπος ζωής, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, οι κοινωνίες πρέπει να μάθουν να αναζητούν καινούριες ατραπούς και νέους ορίζοντες διαφυγής στο μέλλον. Οι τελευταίες απανωτές κρίσεις, δυστυχώς, έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Στο βιβλίο αναλύονται τα αίτια και οι παραλείψεις που οδήγησαν την ανθρωπότητα, σε μια συνεχόμενη κρίση και προτείνονται τρόποι αποφυγής και καλής διαχείρισης μελλοντικών κρίσεων. Ειδικά για την Ελλάδα δίνεται έμφαση στα λάθη των κυβερνώντων και στην κακή λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προτείνονται παρεμβάσεις για τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, που να εμπνέει εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να διασφαλίζει τους πολίτες του.

Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, μαζί και το όραμα και τις αξίες μίας χώρας ή ενός οργανισμού, οδηγούν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Αυτά δεν έγιναν με μοιραία για τη χώρα μας αποτελέσματα.

Όσο είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε, έχουμε ακόμη ελπίδα να πετύχουμε. Το μέλλον είναι εδώ, αλλά δεν μας περιμένει.

Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για δράση, ώστε να πορευθούμε μαζί του. Ο χρόνος δεν είναι απλά χρήμα, αλλά η ίδια η ζωή. Ας κάνουμε κάτι να τον κερδίσουμε.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass