ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ «ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ»

Άριες για το ΟΥΗΛ!

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 11:30

Την επιθυμία τους να αποπερατωθεί το Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ εξέφρασαν οι συντελεστές της όπερας «Οι Γάμοι του Φίγκαρο», με μια πρωτότυπη κίνηση-παρέμβαση στο γιαπί του θεάτρου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη, η χορωδία αλλά και οι σολίστες Μυρτώ Παπαθανασίου, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Δώρα Μπάκα, Κατερίνα Οικονόμου, Δέσποινα Πούρικα Γιάννης Κουκουτάρας, Αστέριος Τσέτσιλας, Μάριος Σαραντίδης, Αρκάδιος Ρακόπουλος και Απόλλωνας Δέλιος, παρουσίασαν δύο αποσπάσματα της όπερας «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» (τελευταία παράσταση σήμερα στο ΔΩΛ), επιδιώκοντας με αυτή τους την ενέργεια να κινητοποιήσουν τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε σύντομα η πόλη να μπορεί να απολαμβάνει τον πολιτισμό που της αξίζει. Ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης σε δηλώσεις του σημείωσε «Κάνουμε μια συμβολική κίνηση στα μπετά, για να εκφράσουμε την επιθυμία μας σύντομα αυτό το έργο να αποπερατωθεί. Η δυναμική της Λάρισας στον πολιτισμό είναι μεγάλη και οι μεγάλες μουσικές παραγωγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία δέκα χρόνια επιβάλλουν την ολοκλήρωσή του, ώστε ο κόσμος της Λάρισας να μπορεί να απολαμβάνει αυτό που του αξίζει».

Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τόνισε, ότι ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί το ΟΥΗΛ «Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι πνευματική τροφή για όλους. Η Λάρισα επιθυμεί την αποπεράτωσή του και θεωρώ ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για να γίνουν. Τώρα πια δε χρειάζονται λόγια αλλά πράξεις».

Η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο Πολιτισμού, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του. «Όταν το αντίκρισα έμεινα έκπληκτη από το πόσο λίγο μένει για να ολοκληρωθεί. Ήρθε η ώρα. Η Λάρισα διψάει για πολιτισμό».

Ο σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης, ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια η Λάρισα περιμένει κάτι να γίνει στο ΟΥΗΛ «Την τελευταία δεκαετία η κατάσταση εδώ έχει μείνει ίδια. Την ίδια ώρα η Λάρισα έχει παρουσιάσει τις μεγαλύτερες πολιτιστικές της παραγωγές. Η αποπεράτωσή του θα είναι δώρο στον πολιτισμό της πόλης».

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass