ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος»

*Παραστάσεις από 4 έως 7 Μαϊου στο ΟΥΗΛ

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 8:17

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, που συγκροτήθηκε πριν από μερικούς μήνες, κάνει το ντεμπούτο της στη σκηνή, με τον σκηνικό μονόλογο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, «Η Σονάτα του Σεληνοφώτος».

Συνεπαρμένοι από το φως της Σελήνης, οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, στο μακρύ ταξίδι που άρχισαν για να ανιχνεύσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, αποφάσισαν να τολμήσουν να παρουσιάσουν στο κοινό, τη δική τους προσέγγιση του σπουδαίου έργου του μεγάλου ποιητή.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Θέατρο ΟΥΗΛ, στις 4, 5, 6 και 7 Μαΐου και ώρα 9:30 το βράδυ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά όσοι επιθυμούν θα μπορούν να φέρουν τρόφιμα για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (1956), η πρωιμότερη από τις μακρές συνθέσεις της Τέταρτης Διάστασης, σημαδεύει με την ιδιότυπη μορφή και ατμόσφαιρά της το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, όχι μόνο για το έργο του Γιάννη Ρίτσου, αλλά και για την ποίησή μας γενικότερα. Ο ποιητής νιώθει επιτακτική την ανάγκη να επανατοποθετηθεί απέναντι στον κόσμο, γιατί του είναι αδύνατο να μη σκέφτεται το αύριο· και για να το καταφέρει, καταφεύγει στη διαλεκτική της «υποκριτικής». Είναι μια «εκ βαθέων» εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από ροή παραστάσεων και συμβόλων…
Συμμετέχουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι : Άννα Χριστοδούλου, Καλλιόπη Γκαρλέμου , Χρυσούλα Μπαλή –Μαστοροδήμου, Φανή Ντάβου, Μαρία Γιαννίκη, Αλεξάνδρα Παπαναστασίου
Μαρία Σγουρδαίου, Κατερίνα Κυπαρίσση, Γιάννης Γκουγκουλής
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία : Θεοδώρα Κακάτσιου
Σκηνικά: Νίκος Αγγελέτος
Μουσική επένδυση : Δημήτρης Γιαννούσης
Επιμέλεια αφίσας, προγράμματος: Πάνος Σαρλάνης
Συντονισμός, φωτογραφίες: Εύη Καλούδη
Για τη διοργάνωση της παράστασης πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και ο Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας, ο κ. Μπατζανούλης Αλέξης, πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας, Αράπκουλε Δέσποινα, υπεύθυνη των βιβλιοθηκών, των λεσχών πολιτισμού και του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου, Ζέβλας Κων/νος, Πρόεδρος 3ης Δημοτικής Κοινότητας και ο Θανάσης Χαλκιάς, μέλος της θεατρικής ομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass